Wat zijn de overeenkomst tussen Kim, Sven en Jacqueline is?

Ze hadden alle drie een vaste baan en namen ontslag om een nieuwe carrière te starten. Als beroepschauffeur. Zonder ervaring, zonder rijbewijs. Gewoon ‘blanco’ instappen en er voor de volle 100% voor gaan! Want waar een wil is, is dé weg. De snelweg naar een droombaan. Lees hier hun persoonlijke verhalen.

Kim (33) is getrouwd en moeder van Daan en Fleur. Haar man Alex werkt in de bouw. Zelf heeft ze meerdere banen gehad, waarvan de laatste vier jaar in de zorg. Nu neemt ze een compleet andere afslag, die naar beroepschauffeur. Hit the road Kim!

“Er zijn altijd meer redenen om iets níet te doen, dan om door te pakken. Ik denk dat veel mensen dat wel herkennen. Bij mij was dat de sluimerende ambitie om vrachtwagenchauffeur te worden. Ik heb het niet gedurfd en ook financieel was het niet haalbaar … tot nu toe.”

Word chauffeur via Vakopleiding Salland
Het keerpunt was een advertentie van Uitzendbureau Salland Het Huis van Werk. Zij bieden gratis rijopleidingen aan met baangarantie. “Ja, een superkans natuurlijk. Mijn C-rijbewijs halen én een baan. Ik heb gebeld en een afspraak gemaakt bij Salland. Na dat gesprek was ik nog enthousiaster. Waarschijnlijk omdat ik me realiseerde dat het gewoon haalbaar is en ik een stapje dichter bij mijn droombaan was.”

Veel zelfverzekerder geworden
“Ik heb mijn vaste baan in de zorg opgezegd. Best spannend. De komende maanden werk ik bij Jumbo Online als orderverzamelaar. Ondertussen start ik met de rijopleiding. Vanochtend mijn theorieboeken opgehaald, yes! Als ik straks mijn C-rijbewijs heb kijk ik verder. Misschien ga ik wel voor Jumbo rijden. Ik merk dat dit alles me veel zelfverzekerder maakt. Ik ga met alle vertrouwen dit avontuur aan met steun van mijn gezin. Het kan alleen maar een succes worden.”

Sven (30) werkte acht jaar in de metaal. Maar of dat zijn toekomst was … nou nee. Wat hij daar in zijn logistieke functie wel ontdekt, is dat hij bezorgen en rijden echt heel vet vindt.

“Ik heb mijn cv online gezet en aangegeven dat ik een baan in de transport zoek. Ik werd benaderd door Uitzendbureau Salland; of ik geïnteresseerd was om mijn groot rijbewijs te halen. Ze vertelden me de mogelijkheden en ik kreeg een uitnodiging voor een oriënterend gesprek met een transport consulent.”

Denk er eerst goed over na
“Het eerste gesprek was heel open en eerlijk. Heert, de opleidingsconsulent, adviseerde me om een carrièreswitch heel goed te overwegen. ‘Zeg je baan pas op als je 100% zeker weet dat transport jouw toekomst is.’ Ik heb het door en door besproken met mijn vrouw en besloten om het te doen. In het tweede gesprek met Heert is vooral gesproken over de vervolgstappen. Daarna ging het best vlot allemaal.”

Misschien exceptioneel transport
“Ik heb mijn ontslag ingediend bij mijn werkgever en ben per 1 maart officieel gestart als bijrijder bij Bolk Transport in Deventer. Horecadistributie. Over een half jaar hoop ik zelf te mogen sturen bij Bolk. Nu rijd ik soms met chauffeurs die hetzelfde traject afgelegd hebben. Voor mij de bevestiging dat dit de juiste keus is. Mijn toekomst? Langere ritten; bijvoorbeeld exceptioneel transport. Maar dat is iets voor later als mijn zoontje wat groter is; hij is net 1 geworden.”

Haar moeder vond het maar niets. Maar langzamerhand went ze aan het idee dat haar dochter Jacqueline (48) vrachtwagenchauffeur wordt. Voor Jacqueline zelf was het een onoverkomelijke stap, zelfs na een carrière van 34 jaar in de zorg.

“Diesel zit bij ons in het bloed. We zijn een truckersfamilie. Mijn opa, vader en drie van mijn vier zoons zijn allemaal chauffeur. Mijn jongste zoon wordt ook chauffeur en mijn schoondochter gaat starten met lessen. Van jongs af aan is het ook míjn droom, maar ik heb er nooit serieus werk van gemaakt.”

Geen onbezonnen beslissing
“Ik ben de laatste twee jaar veel met deze beslissing bezig geweest. Je geeft niet zomaar een carrière van 34 jaar in de zorg op natuurlijk. Maar na vier gesprekken met de transport consultants van Uitzendbureau Salland en gesprekken met mijn man en zoons heb ik de knoop doorgehakt. Ik werk nu als koerier bij J&J Verskoeriers in Twello. Drie dagen per week. Straks met mijn groot rijbewijs, hoop ik hier op de vrachtwagen te rijden.”

Dikke knipper
“Sinds mijn 17e wil ik dit al, en nu ruim 30 jaar later gaat het echt gebeuren. Soms romantiseer ik het een beetje. Dan beeld ik me in dat ik mijn jongens onderweg tegenkom en we elkaar een ‘dikke knipper’ geven. Of dat ik bij Humanitas in Deventer even toeter om mijn moeder te laten weten dat ik voorbij kom, haha. Ze is er nog steeds niet helemaal mee eens, maar ze begrijpt het gelukkig wel.”

Ook een carrière starten als beroepschauffeur?
Net als Kim, Sven en Jacqueline?

Wij bieden je een compleet verzorgd traject aan met rijopleiding, baangarantie en een passende werkgever. Scan de QR-code – of neem contact op met transportconsulent Heert.

Uitzendbureau Salland – Het Huis van Werk
Vakopleiding Salland – Transport & Logistiek
Boeierstraat 9, Raalte – 0572 – 35 40 50
TenL@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie