Op verjaardagen, tijdens de buurtbarbecue en in de personeelskantine, het lijkt of een onderwerp steeds weer terugkomt: onze energielasten. Logisch, want die zijn fors gestegen de afgelopen maanden. “En ze zullen niet snel weer dalen,” verwacht Lyanne List. “Niet vreemd dat dit de gemoederen bezighoudt.”

Wie nu een vast contract heeft met een laag tarief, maakt zich misschien nog niet veel zorgen. “Maar wat als dat contract afloopt en het tarief stukken hoger wordt? Zijn uw maandlasten dan nog betaalbaar?” Daarmee legt de financieel adviseur de vinger op de pijnlijke plek.

Hot item
De laatste jaren is het verduurzamen van woningen een hot item, maar door de hogere energielasten wordt het intussen ook financieel gezien steeds aantrekkelijker. “U kunt al snel besparen op de energielasten door uw woning bijvoorbeeld goed te isoleren, zonnepanelen aan te schaffen en/of een (hybride) warmtepomp te installeren.” Niet iedereen heeft echter het bedrag voor deze investeringen op de plank liggen. In dat geval zijn er diverse mogelijkheden om dit te financieren. “Bijvoorbeeld door de hypotheek te verhogen. Veel geldverstrekkers bieden uitgebreidere mogelijkheden om een bouwbudget op te nemen voor het verduurzamen van uw woning.”

Voordelen op een rijtje
“Het (mee-)financieren van de verduurzaming van uw woning heeft allerlei voordelen,” vertelt Lyanne. Ze zet de voordelen op een rijtje:

  • Direct lagere energiekosten (dit moet wel opwegen tegen de hogere hypotheeklasten).
  • Meer wooncomfort door goede isolatie. Goed voor de waarde van de woning door een beter energielabel.
  • Er zijn diverse subsidieregelingen beschikbaar, waardoor een deel van de investering weer teruggevraagd kan worden.

“Wilt u weten welke financiële mogelijkheden er in uw situatie zijn voor de verduurzaming van uw woning? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.” Lyanne heeft nog een tip: “Voor meer informatie over het verduurzamen van uw woning kunt u een kijkje nemen op verbeterjehuis.nl.”

Karin de Graaff

Door Redactie

Geef een reactie