Op dinsdag 27 februari stond de tweede clubavond van 2024 op de planning. Niemand minder dan Betaald Voetbal arbiter Stan Teuben was onze gastspreker. Stan is (slechts) 28 lentes jong, maar heeft al bijna 100 wedstrijden gefloten in het Betaalde Voetbal. Stan kon rekenen op een goed gevulde kantine.

Op 13 oktober 2017 leidde Stan de wedstrijd tussen SC Telstar en FC Dordrecht. Dit was zijn eerste wedstrijd in het Betaalde Voetbal. Hij was slechts 21 jaar oud. Stan is daarmee (na Jeroen Sanders) de jongste debutant in het BV!

Het was een prachtige presentatie, waarin Stan nader inging op zijn carrière. Hij vertelde over alle stappen, welke hij gedurende zijn carrière had doorlopen. Ontwikkelen is een reis met veel hoogte- en dieptepunten. Niemand is in staat om van beginnend arbiter direct een topper in de Eredivisie te worden. Prachtig om te zien dat Stan onze leden opriep om jezelf de ruimte te geven om te vallen, maar daarbij ook weer direct op te staan. Niet direct het spreekwoordelijke bijltje erbij neerleggen, maar je schouders eronder zetten en doorgaan! Je zult merken dat deze extra bagage je later in je carrière van pas komt.

We leven in een individuele samenleving. Als arbiter ben je ook vaak individueel je sport aan het beoefenen. Stan benadrukte de kracht van een scheidsrechtersvereniging. Ondanks zijn drukke BV bestaan, traint Stan Teuben nog wekelijks bij zijn COVS groep in Helmond. Een scheidsrechters-vereniging is een plek waar je niet alleen werkt aan je conditie, maar is tevens een plek waar je ervaringen kunt delen en het als individuele sporter oprecht leuk met elkaar kunt hebben!

Naast de presentatie van Stan werden er (opnieuw) drie nieuwe leden gepresenteerd. Dit waren Frank van Leusen uit Lemele, Niels ten Have uit Haarle en Hadaf el Hamdouni uit Zwolle. Ook voor deze drie nieuwe leden trachten wij een thuisbasis te zijn, een plek waar je je kwetsbaar kunt opstellen en je op deze wijze (met de expertise, kennis en kunde van collega’s) je jezelf als mens en als (assistent) scheidsrechter verder kunt ontwikkelen!

Via deze weg wil het bestuur van SNO Nijverdal Stan Teuben van harte bedanken voor zijn prachtige presentatie. Ook volgend seizoen zullen er weer diverse aansprekende (externe) sprekers naar Nijverdal komen, zoals Bert van Losser, Bas Nijhuis, Sander de Brito Roque en Mark van Rijswijk.

 

 

Door Redactie