Op zondagavond 14 april om 19:00 uur zal er in de Nicolaaskerk in Heino een vesperdienst in de traditie van de Anglicaanse kerk worden gehouden.

In Engeland staan deze vespers bekend als Evensong, een korte kerkdienst bestaande uit lezingen, stilte, koorzang en samenzang. Ze worden dagelijks gehouden in alle grote kerken, kathedralen en universiteitskapellen, zoals Westminster Abbey en de colleges in Oxford en Cambridge. Deze traditie van de dagelijkse Evensong bestaat al sinds de Engelse kerk zich in de 16e eeuw losmaakte van de Rooms-Katholieke kerk en verder ging onder de naam Church of England, bij ons beter bekend als de Anglicaanse kerk.

De typisch Engelse koormuziek heeft een uniek karakter zoals velen die kennen uit opnames van bijvoorbeeld het beroemde King’s College Choir. Deze Evensong dienst zal worden geleid door Ds. H. van Solkema, voorganger van de plaatselijke PKN gemeente.

De koorzang in de eeuwenoude Engelse traditie van de zogenaamde Anglican chant heeft een prominent aandeel in de dienst en zal ten gehore worden gebracht door het koor Heino Vocaal onder leiding van Joan Jonkman.

De orgelbegeleiding is in handen van de bekende organist Henk Linker.

Door Redactie