Vijf jaar geleden begon Evelien Roescher haar fit20 studio in Raalte. De uit Nederland afkomstige fit20 training bestaat sinds 2009 en heeft in het hele land én wereldwijd duizenden leden. Zij worden in korte tijd verrassend sterker en fitter. Een groot wetenschappelijk onderzoek toonde twee jaar geleden aan dat de fit20 training werkt. Iedereen, ongeacht leeftijd en uitgangsniveau, wordt door de training een stuk sterker en fitter. En dat in 20 minuten per week.

Sabine Meijer, geboren en getogen in Raalte, werkzaam in de zorg én moeder van 2 pubers, traint vanaf het begin bij fit20 Raalte. Zij leerde fit20 kennen via haar man die samen met Evelien Roescher aan de Roparun deelnam. “fit20…is dat niet wat voor jou?” zei haar man. Sabine begon en een paar jaar later volgde haar man.

Sabine moest heel erg wennen aan de training. “De oefeningen op de 6 apparaten bij fit20 lijken heel makkelijk omdat je ze langzaam doet. Maar dat zijn ze zeker niet.” vertelt Sabine. “Ik moest echt leren hoe je ze moet doen. Mijn houding, de ademhaling en het relatief zware gewicht. Dat doe je niet zomaar even. Het grote voordeel is natuurlijk dat Evelien je begeleidt.” Sabine werd een stuk fitter. Haar armen werden heel sterk, haar benen en buik strakker. De vaste afspraak die met haar wisselende diensten heel planbaar was, beviel haar goed.

Toen brak Corona uit. Sabine werd ziek. “Mijn opgebouwde kracht was terug naar nul.” zegt ze. “Ik ben na herstel zelf eerst stapje voor stapje begonnen met wandelen. Toen fit20 weer open mocht ben ik heel langzaamaan weer gestart. Evelien heeft de training voorzichtig voor mij opgebouwd en mijn kracht teruggegeven. Ik ben 15 kg afgevallen, mijn knieklachten zijn verbeterd en ik zit nu heel goed in mijn vel. “Het is toch én, én, én.” zegt Sabine. Ik wandelde en zwom, maar dat is niet genoeg om je spieren echt sterker te maken.”

Evelien schuift aan bij het gesprek. “Dat klopt helemaal. De meeste mensen weten niet hoe belangrijk sterke spieren zijn. Wandelen, fietsen is natuurlijk goed voor je maar echte spierkracht levert het niet op. Als je spieren sterker worden verandert dat álles. Je spierkracht is zo belangrijk, daar moet je je dag mee doorkomen. Daarom vind ik het nog steeds zo mooi om de fit20 studio in Raalte te hebben.”

“De training helpt zoveel mensen om fitter te worden en van klachten af te komen. Het is kleinschalig en persoonlijk. Ik heb een heel loyaal ledenbestand. Dat zegt toch iets, dat mensen zo lang bij fit20 blijven trainen. Die vaste afspraak is natuurlijk ook een stok achter de deur. Als je een keer niet kan dan verzetten we gewoon”. Sabine beaamt dat. “Evelien belt me hoor, als ik de afspraak afzeg.”

Een laatste boodschap van Evelien en Sabine. “Doe je niet aan sport, ga naar fit20. Doe een vrijblijvende proefles. Het jongste fit20 lid hier is 15 en het oudste 78 jaar. fit20 is echt goed voor iedereen”.

fit20 Raalte
Molenhof 24, Raalte
Tel. 0572 – 230 003
raalte@fit20.nl
www.fit20raalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie