Van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 27 augustus organiseert de Deventer Fotokring weer haar jaarlijkse foto-expositie in de Lebuinuskerk in Deventer. Tijdens deze expositie tonen maar liefst 46 fotografen hun meest favoriete werken van het afgelopen jaar. De variĆ«teit aan foto’s omvat een breed scala aan onderwerpen, waardoor bezoekers kunnen genieten van diverse artistieke perspectieven.

Een bijzondere plek binnen de expositie is gereserveerd voor Alex Witteveen. Dit jaar is hij, na Pieter Leeflang, het tweede lid van de Deventer Fotokring dat is toegelaten tot de Bondsmeesterklasse van de Koninklijke Fotobond. Bezoekers hebben de kans om zijn volledige documentaireserie ‘Op de Gruppe’, waarmee hij deze erkenning heeft behaald, te bewonderen.

Op donderdag 10 augustus wordt de expositie om 19.30 uur feestelijk geopend door Hugo de Clercq, voorzitter van Architectuurcentrum Rondeel. Na de opening zal een jury de winnaars bekendmaken van de foto’s die in de prijzen zijn gevallen. De gelukkige winnaar van de eerste prijs ontvangt de felbegeerde zilveren camera van de Deventer Fotokring.

De expositie is te bewonderen van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 27 augustus in de Lebuinuskerk, gelegen aan het Grote Kerkhof in Deventer. De openingstijden zijn op maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Toegang tot de expositie is gratis, dus kom vooral langs om te genieten van deze inspirerende fotografische kunstwerken.

Door Redactie

Geef een reactie