Laten we met de deur in huis vallen. FysioFits is een praktijk voor fysio- en manuele therapie die in Salland stevig aan de boom schudt. FysioFits heeft zijn praktijken in Raalte, Heino, Heeten en Hoonhorst. Sinds vorig jaar is hier Raalte Tijenraan aan de Zwolsestraat 65 aan toegevoegd. FysioFits haakt daar aan bij het nieuwe sportcentrum. ‘We zoeken graag samenwerking met andere partijen en aansluiting in lokale gemeenschappen’, stelt eigenaar Robert Pouwels.

Alsof hij zijn woorden kracht bij wil zetten, hebben we afgesproken op de locatie in Raalte Vital Centre. Daar heeft FysioFits net als in Heino onderdak gevonden in sportschool Vital Centre. ‘Natuurlijk staat het iedereen vrij om alleen bij ons te komen voor een behandeling bij één van onze therapeuten, maar we kunnen in ieder geval gebruik maken van de sportaccommodatie. Dat geeft de gelegenheid om aansluitend aan de behandeling onder begeleiding te trainen en te bewegen. Het zorgt ervoor dat onze klanten na zo’n zes à zeven bezoekjes zelfstandig aan de slag kunnen met hun herstel’, aldus Pouwels die in dit verband graag ook wijst op het extraatje in Raalte. Daar heeft FysioFits namelijk de beschikking over een zwembad in zowel het Vital Centre als in de Tijenraan. ‘Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld herstellen van een afgescheurde voorste kruisband, nieuwe heup of neurologische klachten. Zij mogen of kunnen nog niet op land revalideren, maar we kunnen dan wel in het water aan de slag.’

Echografie
Deze zogeheten hydrotherapie is een mooi uithangbord voor de club van zes fysio- en manuele therapeuten die sinds 2011 onder de naam FysioFits actief is. Het is zelfs de enige praktijk in de gemeente Raalte met deze therapie in het pakket. Overigens is hydrotherapie tevens bijzonder geschikt voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten. De andere specialiteiten van FysioFits zijn manuele therapie, sportfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie, fysiotherapie bij ouderen, fysiotherapie gericht op kanker, duizeligheid, fysiotherapie bij artrose en reuma, loopanalyses, dry needling, medical taping en echografie.

Ook de echografie heeft ervoor gezorgd dat FysioFits zichzelf op de kaart heeft gezet. Het is een specialiteit waarvoor je normaal gesproken bent aangewezen op het ziekenhuis. ‘En daar kan je te maken krijgen met een lange wachtlijst’, zo vertelt Leon Kamphuis, één van de echografisten bij FysioFits. ‘Met behulp van de echo kunnen we de vinger op de zere plek leggen. Is er van binnen wel of niet iets kapot? Met andere woorden: we kunnen beter herleiden wat de oorzaak van de klacht is en daardoor een beter behandeltraject opstellen.’

FysioFits is dus zeker niet te beschouwen als een fysiotherapiepraktijk waarvan er dertien in een dozijn gaan. Mede daardoor heeft het jonge, maar ervaren team in Salland al een aardige klantenkring opgebouwd. De eigenaar erkent echter dat het met de naamsbekendheid nog wel beter kan. ‘Er is een groep mensen die ons nog niet goed kent. We proberen de drempel daarom zo laag mogelijk te houden. Aan de ene kant door de krachten te bundelen met andere partijen en aan de andere kant door bijvoorbeeld onze weekend- en avondopenstelling. Maar ook door op alle locaties wekelijks een vrij inloopspreekuur te organiseren’, aldus Robert Pouwels.

FysioFits
0572 363023 of
06 81996001
www.fysiofits.nl
info@fysiofits.nl

Locatie Raalte (Tijenraan)
Zwolsestraat 65
8101 AB Raalte

Locatie Raalte (Vital Centre)
Hammerweg 8b
8101 NE Raalte
Spreekuur donderdagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Heino
L.J. Costerstraat 23
8141 GN Heino
Spreekuur: maandagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Heeten
Dorpsstraat 3
8111 AA Heeten
Spreekuur: dinsdagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Hoonhorst
Kerkstraat 24
7722 LR Hoonhorst
Spreekuur: donderdagavond in de even weken 20.30-21.00 uur

Door Redactie

Geef een reactie