FysioFits is een praktijk voor fysio- en manuele therapie, die in Salland stevig geworteld is. FysioFits heeft haar praktijken in Raalte, Heino & Heeten. Sinds 26 augustus j.l. is hier Raalte Melisse aan de Melisse 3A aan toegevoegd. De locatie mag, door de samenwerkingen, een waar gezondheidscentrum genoemd worden met de fysiotherapeuten van FysioFits, diëtisten, podotherapeuten, coaches, massagetherapeuten en meer expertises. 

Op maandag 26 augustus begonnen de fysiotherapeuten van FysioFits aan hun eerste werkdag in het nieuwe pand aan de Melisse 3A. Na ruim anderhalve maand van schilderen, inrichten en schoonmaken, werden de laatste week van augustus alle spullen verhuisd en de laatste hand aan het interieur gelegd. Sindsdien kunnen de eerste patiënten de nieuwe locatie bewonderen. De nieuwe praktijk beschikt o.a. over vier ruime behandelruimtes, zodat alle medewerkers plaats voor individuele behandelingen hebben. De ruime oefenruimte met moderne apparatuur biedt de mogelijkheid tot topsportniveau te trainen en te revalideren!

Graag nodigen we je uit om, samen met ons, de ­opening te vieren op zaterdag 28 september tussen 9.00 en 11.00 uur aan de Melisse in Raalte.

Naast de reguliere fysiotherapie bieden wij op onze locaties een breedspectrum aan specialisaties. Zo kunnen wij u behandelen met manuele therapie, sportfysiotherapie, hydrotherapie en bedrijfsfysiotherapie. Ook behandelen we mensen met fysiotherapie gericht op gebied van kanker, duizeligheid, artrose en reuma, ms-klachten. Tevens beschikken we over dry needling en echografie. Wij kiezen de meest geschikte fysiotherapeutische behandeling, gericht op de oorzaak van de klachten. Dit baseren we op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken, met oog voor jóuw wensen en behoeften voor een optimaal resultaat.

Shockwave therapie
Vanaf september heeft FysioFits ook Shockwave therapie in huis. Heb je pijnklachten en van alles geprobeerd om hiervan af te komen? Denk dan eens aan Shockwave therapie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Shockwave therapie zeer positieve resultaten kan leveren bij (chronische) pijn, welke veroorzaakt wordt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of de slijmbeurzen.

Shockwave therapie is een techniek waarbij met hoogenergetische geluidsgolven pijnlijke gebieden worden behandeld. Via een apparaat worden er geluidsimpulsen verplaatst vanaf de buitenkant van het lichaam naar het te behandelen gebied. Het gevolg hiervan is dat de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijnlijke gebied worden verbeterd. Het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd om dit te herstellen waardoor de pijn afneemt. Het is dus een manier om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te prikkelen.

Wanneer is Shockwave therapie van FysioFits zinvol voor jou?

Schouderpijn met beperkte beweeglijkheid, chronische elleboogpijn (tenniselleboog of golfelleboog), pijn, al dan niet chronisch, aan de achillespees (achillodynie), hielpijn (hielspoor), knieklachten (patellapees tendinitis of tendinopathie), etc. De behandeling van Shockwave therapie vindt altijd plaats in combinatie met echografie om zo de juiste diagnose te kunnen stellen.

Loop & wieleranalyse
Naast de fysiotherapiebehandelingen biedt FysioFits ook de mogelijkheid om loop en wieleranalyses (BikeFit) uit te voeren. Houd je van hardlopen of wandelen en heb je vragen over jouw looppatroon? Of heb je klachten van bijvoorbeeld de benen of voeten tijdens het werk. Heb je te maken met blessures of pijnklachten bij het lopen? Dan kan de loopanalyse bij FysioFits een mogelijkheid zijn om u te helpen. 

‘Een BikeFit is er daar en tegen voor zowel weg-, mountainbike-, tijdrit- en triathlonfiets mogelijk. Een goede BikeFit kan een grote bijdrage leveren aan de preventie en behandeling van fiets-gerelateerde blessures en het comfort tijdens fietsritten. De analyse wordt altijd uitgevoerd door een fysiotherapeut en tevens gecertificeerd bikefitter of loopanalist’, aldus FysioFits praktijkeigenaar Robert Pouwels.

FysioFits
info@fysiofits.nl
www.fysiofits.nl
0572 36 30 23 of 06 81 99 60 01 (tevens WhatsApp)

Locatie Raalte (Melisse)
Melisse 3A, 8101 CZ Raalte


Locatie Raalte (Vital Centre)
Hammerweg 8b, 8101 NE Raalte
Spreekuur donderdagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Heeten
Dorpsstraat 3, 8111 AA Heeten
Spreekuur dinsdagavond 20.00-20.30 uur

Locatie Heino
L.J. Costerstraat 23, 8141 GN Heino
Spreekuur maandagavond 20.00-20.30 uur

Door Redactie

Geef een reactie