Met behulp van de VoorzieningenWijzer krijg je meer inzicht in je financiële situatie

Iedere maand (meer) geld overhouden. Wie wil dat nu niet? Inwoners uit de gemeente Raalte kunnen mogelijk besparen op verzekeringen, vaste lasten en subsidies. Gemeente Raalte en woningcorporatie SallandWonen bieden 100 huishoudens een gratis adviesgesprek aan. 

Echtpaar uit gemeente Raalte: “Onder andere de zorgkosten werden bekeken. Eerst werd er een opsomming gemaakt van waar we gebruik van maken, denk aan medicijnen, podoloog, fysio etc. Hieruit bleek dat wij de juiste ziektekostenver­zekering hadden (de goedkoopste verzekering is uiteindelijk niet altijd de beste keus). De vraag of we lid waren van de ouderenbond, bleek een besparing op te leveren. Dit lidmaatschap biedt de mogelijkheid om korting te krijgen op de zorgverzekering. Hiervan waren wij niet op de hoogte. Het lidmaatschap leverde voor ons beiden een besparing van € 7,50 per maand op. De medewerker van de VoorzieningenWijzer heeft ter plekke de zorgverzekeraar gebeld en het geregeld. Zo levert dit een besparing van € 180 per jaar op.”

Judith Schutte van SallandWonen: “We zien vaak dat mensen geld mislopen, dat is zonde. Er zijn zoveel verschillende regelingen en toeslagen dat mensen de juiste weg niet altijd weten te vinden. Of ze denken, het loopt nu goed, ik wil geen gedoe. Met de VoorzieningenWijzer krijg je inzicht in je financiële situatie en wordt je ook geholpen om over te stappen naar bijvoorbeeld een andere zorgverzekeraar of energieleverancier”. 

Echtpaar uit gemeente Raalte: “In eerste instantie hadden wij hier helemaal geen behoefte aan, we kunnen prima financieel rondkomen, waarom is het nodig. Nu zijn we blij dat we het hebben gedaan, geld overhouden, wie wil dat nu niet? Ik raad een ander zeker aan om ook een afspraak te maken.”

——————

Hoe maakt u een gratis afspraak?
Neem zelf contact op met de Voorzieningen-Wijzer op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur via telefoon 088-1169797 of e-mail: contact@devoorzieningenwijzer.nl 

—————–

De mensen van De VoorzieningenWijzer laten je zien waar je recht op hebt of waar je op kan besparen. En dat doen ze gewoon bij je thuis. Gemiddeld besparen huurders € 500 per jaar na het bezoekje van de mensen van De VoorzieningenWijzer. Dat is toch echt de moeite waard!

De VoorzieningenWijzer in Raalte is een gezamenlijk initiatief van: Gemeente Raalte, RaalteGezond en SallandWonen 

—————–

 

 

   

Door Redactie

Geef een reactie