Donderdag 15 juni hebben Alexander Kreule, wethouder Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Raalte en Joost Mulder, regiodirecteur BPD, hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de ontwikkeling van de voormalige Douma Deurenfabriek in Raalte. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt met de gemeente over de inrichting van het terrein en de te volgen planologische procedures.

In het kloppend hart van Salland aan het Overijssels kanaal transformeert het terrein van de voormalige Douma Deurenfabriek aan de Kanaalstraat Oostzijde in Raalte in een toekomstbestendige woonwijk. Regiodirecteur Joost Mulder: “Met de komst van nieuwe woningen op deze oude bedrijfslocatie maken wij van het gebied een mooie en duurzame woon- en leefomgeving en spelen we in op de behoefte van de inwoners van Raalte. ”

Er komen verschillende typen woningen. Van de 84 woningen zijn er 54 grondgebonden woningen, waaronder sociale, middenhuur- en seniorenwoningen. Daarnaast komen er 30 vrije sector huurappartementen. De nieuwe woonwijk ligt dicht bij allerlei voorzieningen zoals basisscholen, het treinstation en het gezellige centrum van Raalte.

Meer informatie over het plan staat op www.nieuwbouw-douma.nl Hier kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Foto: Van links naar rechts: Alexander Kreule (Wethouder gemeente Raalte), Joost Mulder (regiodirecteur BPD)

Door Redactie

Geef een reactie