De gemeente Raalte vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen met het verduurzamen van de woning. Daarom zijn ze samen met het Duurzaam Bouwloket en lokale en regionale isolatiebedrijven een inkoopactie voor woningisolatie gestart.

Hoe werkt het?
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-raalte voor meer informatie over de inkoopactie, isolatie en de actievoorwaarden.
Weet je welke maatregelen je wilt toepassen? Meld je dan vrijblijvend aan via het aanmeldformulier.
Twijfel je nog? Neem dan contact op met een van de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket via 0572 200223 of info@duurzaambouwloket.nl.

Na aanmelding komt een van de isolatiebedrijven vrijblijvend en gratis bij jou thuis om de situatie te bekijken en een offerte te maken.
Ga je akkoord met de offerte? Dan maakt het isolatiebedrijf een afspraak met jou om de maatregel(en) uit te voeren.

Meer informatie? Volg de online informatiebijeenkomst
Tijdens een online informatiebijeenkomst vertellen adviseurs van het Duurzaam Bouwloket je meer over het isoleren van jouw woning, de inkoopactie en hoe het zit met subsidies en financieringsmogelijkheden. Wil je de bijeenkomst bekijken op een moment dat het jou uitkomt? Meld je aan via www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-raalte.

Waarom isoleren?

Bij de Sallandse Energievakmannen kun je terecht met al jouw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en het aanvragen van subsidie. Zij helpen je graag met persoonlijk en onafhankelijk advies. Hoe kijken zij aan tegen isoleren?

Frank Elders: “Isoleren zorgt voor een comfortabel huis. Met goede isolatie voelt je huis in de zomer koeler en in de winter warmer aan. Heb je vaak last van koude voeten in huis? Dan kun je het een stuk aangenamer maken door je vloer te isoleren. Zijn jouw spouwmuren al goed geïsoleerd maar voel je toch nog tocht in huis? Dan is bijvoorbeeld het aanpakken van glas een goede volgende stap. Het type isolatie en het materiaal dat je kiest, is echt afhankelijk van jouw type huis en jouw situatie. Er is altijd wel iets wat jij kunt doen om jouw huis te verbeteren. Naast isoleren, begint dat ook bij nadenken over wat je doet. Ik kom bij veel mensen thuis en zie bijvoorbeeld dat zij veel kunnen besparen door de thermostaat een graadje lager te zetten of de ramen in huis alleen open te zetten voor ventilatie op het moment dat zij ook echt in die ruimte zijn in plaats van standaard de hele dag. Deze kleine dingen kunnen al een groot verschil maken.”

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, Raalte
t 0572 – 347799
e info@raalte.nl
i www.raalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie