De energietoeslag voor 2023 bedraagt in totaal 1.300 euro. Gemeenten mogen dit nu nog niet uitkeren, omdat er naar verwachting rond de zomer gewijzigde landelijke wetgeving komt. De gemeente Raalte gaat niet wachten op deze wetgeving en kiest ervoor om een gedeelte van de tegemoetkoming al eerder uit te keren. De rest van de uitbetaling zal later dit jaar worden uitbetaald.

Wethouder Gerria Toeter: “Onze inwoners ontvangen zo op twee momenten een bijdrage voor het betalen van hun energierekening. Deze spreiding kan helpend zijn bij het betalen van de maandelijkse kosten. Omdat veel inwoners de komende maanden ook hun jaarafrekening voor energie in de bus krijgen, is het van belang dat zij eerder een bijdrage ontvangen. Zo helpen we hen het voorjaar van 2023 overbruggen”.

Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die ook de energietoeslag van 2022 hebben ontvangen, krijgen eind april automatisch de 500 euro op hun rekening. Inwoners met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm, krijgen eind april automatisch 200 euro op hun rekening. Is de energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd? Dit kan tot uiterlijk 30 juni 2023.

Meer informatie op raalte.nl/eenmalige-energietoeslag

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie