Vanaf begin jaren ‘80 hebben allerlei verenigingen en stichtingen gebruikgemaakt van cultuurboerderij Strunk in Raalte. Door de jaren heen zijn er heel wat spullen verzameld. Tijdens renovatiewerkzaamheden van de boerderij zijn deze spullen in de schuur of in een gehuurde container op de gemeentewerf opgeslagen.

Op 8, 9 en 10 december kunnen eigenaren hun spullen ophalen.

Aanmelden voor de ophaaldagen

Wethouder Breun Breunissen: “We geven de spullen graag terug aan de rechtmatige eigenaren. Denk aan meubelen, gereedschappen en gebruiksartikelen. We hebben veel eigenaren in beeld, maar niet iedereen. Daarom doen we deze oproep. Ook als je je spullen niet terug wilt, horen wij dat graag. Wij zorgen er dan voor dat maatschappelijke organisaties de kans krijgen om te kijken of ze hier belang bij hebben. Bruikbare spullen die daarna overblijven gaan naar de kringloopwinkel.”

Ophaaldagen

Alle spullen staan momenteel in de naastgelegen schuur en gehuurde container. De schuur is niet geïsoleerd. Voor het behoud van de spullen is het niet wenselijk dat ze daar nog een winter blijven staan.

Daarnaast betaalt de gemeente maandelijkse huur voor de container en vragen eigenaren regelmatig om iets uit de container te halen. Met het oog op de toekomstige verkoop van boerderij Strunk en de hiervoor genoemde redenen organiseert de gemeente daarom nu deze ophaaldagen.

De ophaaldagen vinden 8, 9 en 10 december plaats aan de Boeierstraat 29 in Raalte.

Maatschappelijke organisaties die belang hebben bij overgebleven spullen zijn op zaterdag 10 december tussen 09.00 en 14.00 uur welkom.

Toekomst Strunk

De gemeente Raalte is van plan om boerderij Strunk te verkopen en werkt momenteel aan de verkoopvoorwaarden. De gemeente verwacht hier begin 2023 meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie