De gemeente Raalte zet een stap in het verder versnellen van ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw. Met de introductie van een nieuwe checklist kunnen ontwikkelaars en vastgoedeigenaren nu gemakkelijker en sneller hun plannen laten beoordelen op haalbaarheid.

“Met het indienen van complete vooroverleggen kan er sneller en efficiënter gewerkt worden. Dit betekent dat initiatiefnemers sneller zicht krijgen op de haalbaarheid van hun plannen,” legt wethouder Alexander Kreule uit. “In deze tijd van krapte op de woningmarkt is elke maatregel die het proces kan versnellen van cruciaal belang. Door volledige en grondig voorbereide plannen in te dienen, kunnen we in kortere tijd de juiste woningen bouwen.”

Hulpmiddel voor initiatiefnemers

De checklist voor het vooroverleg is bedoeld om initiatiefnemers te helpen toetsen of ze aan alle vereisten voldoen om hun plannen ambtelijk te laten beoordelen. Dit kan variëren van plannen voor het realiseren van meerdere woningen, bedrijfsruimten tot het transformeren van gebouwen.

“Met deze checklist vragen we meer van initiatiefnemers aan de voorkant van het proces, maar dit stelt ons in staat om onze focus te leggen op concrete plannen en deze sneller te realiseren,” voegt wethouder Kreule toe. “Een volledig ingevulde checklist is een vereiste voor het vooroverleg, maar we zien dit als een positieve stap. Het helpt ons om de kwaliteit van ingediende plannen te verhogen en stelt ons in staat om sneller te werken.”

Meer informatie over het vooroverleg en de nieuwe checklist is te vinden op www.raalte.nl/vooroverleg-omgevingsvergunning

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie