Het gemeentehuis in Raalte is toe aan vernieuwing. In januari 2022 nam de gemeenteraad al een besluit het gemeentehuis te verduurzamen en de werkomgeving te moderniseren. Bij de uitwerking van de plannen bleken er flink meer werkzaamheden uitgevoerd te moeten worden dan verwacht. Daarom heeft de gemeenteraad op de pauzeknop gedrukt en om verschillende scenario’s gevraagd. Van verbouw tot nieuwbouw.  

Er liggen nu zes scenario’s op tafel. De scenario’s zijn beoordeeld op (financiële) haalbaarheid, duurzaamheid en de gewenste manier van werken en dienstverlening. Er is ook gekeken naar kansrijke locaties voor nieuwbouw. Daaruit kwam de spoorzone naar voren. Nieuwbouw van het gemeentehuis zou een aanjager kunnen zijn voor ontwikkeling van de spoorzone en daarnaast kansen bieden voor woningbouw op de vrijkomende locatie.

Rond-de-tafelgesprek 

De verschillende scenario’s zijn met de gemeenteraad gedeeld. Op 23 november gaat de gemeenteraad hierover in gesprek tijdens een rond-de-tafelgesprek. Na dit gesprek komt het college van B&W met een concreet voorstel voor het vervolg.

Meepraten? Dat kan! 

Het rond-de-tafelgesprek vindt 23 november vanaf 19.30 uur plaats in de raadzaal en is live te volgen via www.raalte.nl/live. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je via griffie@raalte.nl aan.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie