Door veel nieuwbouw is Raalte een geschikte plek voor gezinnen die aan gezinsuitbreiding denken. In het vaak drukke dagelijkse bestaan, waarvan beide ouders vaak werken, zoek je als jong gezin ook het liefst een veilige plek waar je baby of kindje professioneel kan worden opgevangen. Die plek vind je bij Kindercentrum Raalte, onderdeel van Kinderopvangorganisatie ‘t Schanebroekkie. “Zoek je een geschikte plek voor je kind of baby voor kinderopvang of buitenschoolse opvang, kom dan gerust eens bij ons langs”, nodigt medewerker Milou Kemper iedereen uit om eens binnen te kijken bij Kindercentrum Raalte.

Kinderopvangorganisatie ‘t Schanebroekkie is een persoonlijke en huiselijke opvang met vestigingen in Raalte, Luttenberg en Oudleusen. Milou: “Wij zijn een betrouwbare, betaalbare en kleinschalige kinderopvang voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot en met 12 jaar. Onze kwaliteit en de ruime dagverblijven met deskundig gediplomeerd personeel, in combinatie met lage uurtarieven, maken ons een zeer gewaardeerde partner in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Onze enthousiaste medewerkers zorgen ervoor dat ieder kind zich thuis voelt. De groepsruimtes staan vol met uitdagend speelgoed, zodat kinderen met plezier genieten van hun dag!”

Rust ritme en regelmaat

In de dagelijkse routine van een gezin kan de overdracht van het kind aan de opvang een hectisch moment zijn. “Bij ons zorgen we ervoor dat dit moment op een rustige manier gebeurt en dat er volop aandacht voor het kind en de ouders is.” Ieder kindje is tenslotte anders en heeft een eigen ‘gebruiksaanwijzing’. “Daar houden we bij baby’s altijd rekening mee, door vaste momenten in de dag in te plannen met bijvoorbeeld eten, drinken en slapen. Dat zorgt voor rust, ritme en regelmaat”.

Samenwerking

Naast diverse dagelijkse activiteiten zoals buiten spelen, knutselen en spelletjes doen wordt er bij Kindercentrum Raalte ook gewerkt met een thema. Voor de 3 en 4-jarige kinderen sluit dit aan op de stap naar de basisschool, zoals het leren van de kleuren, leren tellen en het samen spelen en delen. Bijzonder hierin is ook de goede samenwerking tussen de BSO en basisschool De Rietkraag. Kinderen kunnen al vanaf 06:30 uur bij de opvang terecht en kunnen daar rustig ontbijten. “Zo hebben de kinderen een rustmoment voordat ze naar school gaan”, legt Milou uit. “Ze zien de leerkrachten van De Rietkraag naar school gaan, waarna ze zelf om half negen rustig naar binnen gaan. Tijdens de naschoolse opvang spelen de kinderen zoveel mogelijk buiten.”

Bewegend leren

Jolanda van Vilsteren, de directeur van basisschool De Rietkraag, is zeer te spreken over het goede contact met het personeel van Kindercentrum Raalte. “Hun manier van opvang sluit aan bij het bewegend en spelend leren van onze school. Dat begint al bij de peuters. Zij komen regelmatig meespelen en bewegen met de kinderen van de basisschool. We hebben verbinding met elkaar en communiceren met korte lijntjes. Dat gaat altijd op een natuurlijke en no-nonsens manier. Dit geeft een stuk rust en ontspanning.”

Kennismaken

Milou Kemper en haar team willen graag kennismaken met ouders die hun kind naar de opvang willen brengen en daarvoor de beste plek willen regelen. Via de site, per mail of telefonisch kan altijd een afspraak voor een rondleiding gemaakt worden. “Dan kun je als ouders zelf zien of dit de beste plek voor je kindje is”, merkt Milou Kemper tot slot op.

Kindercentrum Raalte
Vrieswijk 7, Raalte
Tel. 0572 – 745 291
raalte@schanebroekkie.nl
www.kindercentrumraalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie