Kachelspeciaalzaak Bruggeman

Aan de Raalterweg bij Wesepe pronkt het nieuwe pand van ‘Kachelspeciaalzaak Bruggeman’. Na enkele jaren van voorbereiden zijn ze eind 2020 gestart met de nieuwbouw op bedrijventerrein ‘het Koeland’ in Wesepe. Voor de zomervakantie verhuisden ze van Broekland naar Wesepe, waar je in een moderne en sfeervolle showroom alle mogelijkheden op het gebied van hout-, gas-, pellet- en elektrische haarden kunt zien.

Klaar voor een warme toekomst
In 2016 namen Wijnand en Leonie Rouweler-Bruggeman de kachelspeciaalzaak over van hun (schoon)ouders. In 2021 hebben ze de volgende grote stap gezet om in Wesepe echt iets voor hun zelf te realiseren. Met een grote showroom van twee verdiepingen hopen ze klaar te zijn voor de toekomst. Ze richten zich voornamelijk op de particuliere markt, maar werken ook samen met verschillende bouwbedrijven en architecten. Alles in een straal van ongeveer veertig kilometer rondom Wesepe.
“We hebben ze echt in alle soorten en maten. Losstaand, als compleet meubelstuk voorzien van een praktische ladekast of geïntegreerd in een volledig door ons ingevulde en fraai afgewerkte wand. Van niets gaan wij in één of twee dagen naar een compleet nieuwe inrichting.” Los van de stijl valt er nog meer te kiezen. Een buitenhaard, elektrische kachel, gaskachel, houtkachel of pelletkachel, het is allemaal mogelijk. “Wij adviseren graag welke kachel het beste past. Sommige mensen gaan dan toch voor het gemak en kiezen een – met één druk op de knop te bedienen – gaskachel. Andere mensen hebben meer met een houtkachel of haard en kiezen voor het echte vuur. Maar wat de keuze ook is, het zijn onze eigen monteurs die de plaatsing van begin tot eind verzorgen.”

Hout stoken passé? Helemaal niet!
“Inderdaad, de eisen worden steeds strenger, maar we zijn klaar voor de toekomst!”
Deze eisen willen niet zeggen dat stoken helemaal niet meer kan. Sterker nog, er zijn veel mogelijkheden. “De moderne haarden en kachels zijn zo gebouwd dat ze een perfecte verbranding hebben en haast geen fijnstof uitstoten. De basis van goed stoken hangt af van drie belangrijke factoren. De kachel, het rookkanaal en de brandstof. Als deze goed op elkaar afgestemd zijn, dan kun je op een milieubewuste manier stoken.” Bij Bruggeman hebben ze alle ervaring in huis om, samen met de klant, de perfecte combinatie van deze drie factoren te vinden. Het pand van Bruggeman wordt ook met hout verwarmd. “Een hout-cv kachel en een pellet-cv kachel brandt in ons pand en verwarmt een groot buffervat. Vanuit dit buffervat worden diverse ruimtes in ons pand verwarmt. Dit is ook wat wij veel doen bij onze klanten.

Een modern energieneutraal huis, met de warmte van vroeger
Wie overigens denkt dat een kachel alleen in oude en bestaande woningen worden geplaatst, heeft het mis. Juist de toevoeging van een kachel in een energieneutraal huis werkt heel goed. “Die sfeervolle, ‘dikke’ warmte,’ wordt veel gemist in moderne huizen. Zeker als je een kachel of haard bent gewend. Mensen willen ’s avonds lekker warm op de bank kunnen zitten. Je huis dan even snel opwarmen via de vloerverwarming werkt niet.” Een hout- of pellet kachel in de woonkamer biedt dan uitkomst. Ook een gashaard op propaan, in nieuwbouw wijken waar geen gasnet aanwezig is, wordt veel toegepast. “Met gasflessen buiten in een mooie omkasting is dit snel te realiseren.”
De vraag naar elektrische haarden wordt ook steeds groter. Het is een goed alternatief voor als je geen mogelijkheden hebt voor een rookkanaal of een juiste afvoer. De sfeer en warmte die het brengt wordt ook als prettig ervaren.

Op 26 en 27 november wordt het nieuwe pand feestelijk geopend. Houd daarvoor de socialmedia-kanalen in de gaten.

Wil je je laten inspireren? Kom dan langs op dinsdag t/m zaterdag in de sfeervolle showroom.
Maak je liever een afspraak? Plan deze online via bruggemankachels.nl of bel 0570-531019

Kachelspeciaalzaak Bruggeman BV
Raalterweg 81e
8124 AC Wesepe

Door Redactie