“Van werk komt werk, vooropgesteld dat je goed werk levert en je afspraken nakomt.” Dat zegt Dennis Nijland, eigenaar van Hakkert Deuren & Kasten in Mariënheem als hij terugkijkt op het eerste jaar van zijn zelfstandige onderneming.

Zijn klantenkring is gestaag gegroeid sinds hij ruim een jaar geleden van start ging. Deels komt dat doordat hij al een goede naam in de regio had opgebouwd als medewerker en later vestigingsleider van een regionale bouwmarkt. Die kreeg na een overname een andere formule en dat was voor Dennis het moment om voor zichzelf te beginnen. “Zo’n zeven jaar terug heb ik een aanvullende opleiding tot gecertificeerd meubelmaker gevolgd in de avonduren. In mijn huidige werk heb ik het ambachtelijke en zakelijke deel samengebracht en dat bevalt me uitstekend.”

Anderzijds blijkt Mariënheem gewoon een goede uitvalsbasis. “Ik ben hier geboren en getogen en ken van oudsher veel mensen. Mijn bedrijfspand grenst aan een nieuwbouwwijkje in ontwikkeling en dit is een dorp met een flink aantal bouwbedrijven waarmee ik goede connecties heb. Verder ben ik in toenemende mate actief op sociale media, dat helpt ook.”

Maar het succes is in de eerste plaats toe te schrijven aan het ‘unique selling point’ van Hakkert Deuren en Kasten: van ontwerp tot montage. Dennis legt uit: “Je hebt bedrijven die deuren en kasten produceren en bedrijven die ze verkopen. Maar de combinatie van ontwerp, montage en plaatsing – wat altijd maatwerk is – dat kom je niet vaak tegen. Deuren en kasten zijn zoveel meer dan een meubel of gebruiksvoorwerp. Ze zijn enorm bepalend voor de sfeer en beleving van een ruimte. Ik streef ernaar om het plaatje dat mensen in hun hoofd hebben zo te realiseren dat het in werkelijkheid nog mooier uitpakt.” De toonzaal van Hakkert Deuren en Kasten – met daarachter de werkplaats en het magazijn – geeft een goed beeld van de vele keuzemogelijkheden: van robuust eikenhout tot een moderne staal-look, plus uiteraard een grote verscheidenheid aan bijpassend beslag. “Het enige dat ik niet lever, is kunststof”, zegt hij. “Voor het overige kan de klant hier alle kanten op. Adviseren, meedenken en kwaliteit en gebruiksgemak leveren, dat vind ik ontzettend belangrijk.”

Bijkomend voordeel is dat klanten altijd te maken hebben met één aanspreekpunt: Dennis zelf. “Daardoor voorkom je misverstanden en kan ik afspraken altijd nakomen. Dat is in dit vak extra belangrijk, omdat zowel het produceren als het inmeten altijd heel nauw luistert.” Slotvraag: waarom noemt een ondernemer met de achternaam Nijland zijn bedrijf Hakkert? “In deze omgeving is het niet ongebruikelijk dat families een bijnaam meekrijgen die bij hen past. Ik word hier al van jongs af aan aangesproken met de naam Hakkert. Ik vind dat ook wel aansluiten bij mijn vak, vandaar de keuze voor die naam.”

Hakkert Deuren & Kasten
Hellendoornseweg 42, Mariënheem
Tel. 06 2486 9616
dennis@deurenkasten.nl
www.deurenkasten.nl

Door Redactie

Geef een reactie