Herkenbaar? Je zit net lekker bij je (groot)ouders, buren of vrienden op de bank met een kopje koffie als zij hun mobiel erbij pakken met de vraag of je ze even kan helpen. Nou, heel even dan! Je sluit een app, vraagt een nieuw wachtwoord voor ze aan of helpt een berichtje te versturen. Dit heb je allemaal netjes voorgedaan en je vraagt of zij het snappen. Zij knikken en zeggen ja, maar je weet dat je hier volgende week weer zit om exact dezelfde problemen op te lossen.

Wil je weten wat écht werkt om andere mensen te helpen met de digitale wereld? Kom dan naar ‘Happen en wil jij het ook iemand laten snappen?’. Na het succes van Happen en Snappen richten wij ons ook op de omgeving van mensen met mindere digitale vaardigheden. Twee van de succesfactoren, taart en bingo, mogen hierbij niet ontbreken!

Op één avond of middag hoor je in twee uur tijd de ervaringen van anderen die mensen digitaal ondersteunen, leer je wat werkt en wat je beter niet moet doen. Verder leer je waar je zelf hulp kan halen als de zorg (als mantelzorger) je te veel wordt. Je gaat weer naar huis met een goodiebag en veel nieuwe kennis.

Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van Happen & Snappen, een project van de Bibliotheek Salland en de Gemeente Raalte, in samenwerking met Evenmens, Carinova, Wijz Welzijn en Zorggroep Raalte.

Op donderdagavond 7 maart ben je vanaf 19.00 uur welkom in het Dorpshuus in Heino. Het begint om 19.15 uur. Op donderdagmiddag 14 maart om 14.30 uur ben je welkom in het HOFtheater in Raalte, inloop vanaf 14.15 uur. Meedoen is helemaal gratis! Aanmelden is wel gewenst en kan via www.bibliotheeksalland.nl/agenda.

Door Redactie