Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Happen & Snappen wordt georganiseerd in verschillende dorpen in de gemeente Raalte. De officiële aftrap is op 22 september in Dorpshuus Heino.

Happen & Snappen is een initiatief van Bibliotheek Salland en de gemeente Raalte, in samenwerking met Wijz, Carinova, ZGR, Evenmens en het Nationaal Ouderenfonds. Deze verschillende partners uit het sociaal domein hebben samen één duidelijk doel: ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo. “Onze focus ligt op de groep die niet of weinig kennis hebben gemaakt met de digitale wereld, maar die wel geprikkeld kunnen worden als ze zien hoe anderen ermee omgaan ”, zo vertelt Moreno van Essen, programmamaker bij Bibliotheek Salland. “We leggen bewust de nadruk op activiteiten die niet in het teken staan van leren, maar waar dat onbewust wel gebeurt.”

Onder het genot van een kop koffie en een taartje zal tijdens Happen & Snappen daarom vooral het spelen van spelletjes centraal staan. Zo wordt er een bijzondere bingo gespeeld, maar is er ook alle ruimte om samen met andere aanwezigen rummikub, scrabble of kaartspelletjes te spelen. Op de verschillende tablets kunnen ouderen daarnaast kennismaken met hele nieuwe, leuke spelletjes.

Acht edities in zeven dorpen

De allereerste editie van Happen & Snappen is op 22 september in Dorpshuus Heino aan de Marktstraat 7. Wethouder Gerria Toeter zal daar om 14.00 uur het evenement officieel aftrappen. Daar blijft het gelukkig niet bij, want in de maanden die volgen zullen er maar liefst zeven edities volgen. Happen & Snappen zal namelijk ook in Mariënheem (4 oktober), Heeten (10 oktober), Luttenberg (25 oktober), Nieuw Heeten (3 november), Broekland (7 november) en twee keer in Raalte (eind november) georganiseerd worden.

60+’ers die willen komen Happen & Snappen in Heino of één van de andere dorpen, kunnen zich aanmelden via www.bibliotheeksalland.nl/happenensnappen of door te bellen naar 085 760 61 80. Geïnteresseerden kunnen ook altijd bij de bibliotheek binnenlopen om zich aan te melden. Deelnemen is gratis.

Door Redactie

Geef een reactie