In de loop van het eerste kwartaal van 2019 gaat de sloophamer gebruikt worden om het pand aan de Brugstraat in Raalte (waar eens de apotheek van Soetens en later Ossenkoppele en de carnavalswinkel gevestigd waren) te slopen en plaats te maken voor een fraai appartementengebouw. De huidige huurder, de Stichting Cult – een platform voor beeldend kunstenaars – huisvest er momenteel 5 kunstenaars uit Raalte die nu op zoek zijn naar een nieuwe werklocatie.

En dat valt nog niet mee! Zeker niet tegen de huidige voorwaarden waarbij de mensen van Cult Raalte anti-kraak huren en dus slechts een klein bedrag per maand kwijt zijn aan huur en vaste lasten. In de afgelopen maanden hebben de kunstenaars en Stichting Cult Raalte naarstig gezocht naar vervangende werkruimte, dat is tot op heden helaas niet gelukt. Hoewel er wel bedrijfsruimten leeg staan die geschikt zijn om als atelier in te richten, zijn de huurprijzen en energiekosten dusdanig dat die niet op te brengen zijn. Een goed alternatief is vooralsnog niet voorhanden. 

Met pijn in het hart gaan de huurders van Stichting Cult Raalte het pand aan de Brugstraat eind februari ontruimen. Maar voordat alle spullen moeten worden opgeslagen, gaan de vijf kunstenaars op zaterdag 16 februari van 10.00 tot 17.00 uur een verkoop organiseren. Zo kunnen liefhebbers voor een leuk bedrag iets moois aanschaffen of meer praktische zaken kopen zoals tafels, stoelen, kasten en nog veel meer.

Contactpersoon: Sybilla Tonissen
Tel.: 06 – 49 02 29 88

Door Redactie

Geef een reactie