Bewegen is voor iedereen gezond en een gezellig praatje is minstens zo belangrijk. Zwembad Tijenraan biedt nu enkele maanden de zwemgroep Zwemmen met Parkinson en Parkinsonisme aan. Voor zowel deze zwemgroep als ook voor Zwemmen met Dementie is extra begeleiding nodig. Daarom zoeken we nog extra vrijwilligers voor de dinsdagochtend.

Vrijwilligers krijgen zelf ook energie
Zweminstructrice Miranda geeft al jaren les aan allerlei doelgroepen. Zo ook bij Zwemmen met Parkinson en Zwemmen met Dementie.

“We willen het veilige gevoel in en rondom het bad behouden door zoveel mogelijk vrijwilligers en extra handjes voor omkleden, bij en in het bad te hebben. De vrijwilligers die we nu hebben, kijken er elke week naar uit en krijgen er zelf ook energie van. Als we genoeg mensen hebben en er een rouleersysteem is, is niet iedereen iedere week aan de beurt. Het is ook nog eens gezellig met een kopje koffie of thee na afloop.”

Focus beide zwemgroepen
”Bewegen is erg belangrijk voor de deelnemers van de Parkinsongroep, voornamelijk maken we met de deelnemers grote bewegingen in het water en doen we allerlei (balans) oefeningen. Als de deelnemers komen, voelen ze zich soms stijf. Als ze uit het water komen, bewegen ze soepeler. Bij Zwemmen met Dementie blijven de hersenen actief door te blijven bewegen. Ik zie wat wekelijks zwemmen in warm water voor de deelnemer doet.”

Interesse
Mocht je belangstelling hebben om vrijwilliger te worden, kun je je melden bij de receptie van Tijenraan, telefoon (0572) 760 600 of mailen naar info@sportbedrijfraalte.nl. Je kunt dan een keer komen kijken om te zien of het echt wat voor je is.

Bekijk www.zwembadtijenraan.nl/vrijwilligersgezocht voor meer informatie.

Door Redactie

Geef een reactie