Geen tijd, mogelijkheid of zin om zelf een maaltijd te bereiden? Henny Vree Egberts kookt graag voor u. Samen met Hans en haar team bereidt en bezorgt zij verse maaltijden bij uiteenlopende doelgroepen in een wijde regio rond Nieuw Heeten. In het hart van dat dorp worden de gevarieerde maaltijden gemaakt van verse lokale producten en waar mogelijk met biologische groenten uit eigen tuin.

Henny Vree Egberts had er al vele jaren in de horeca op zitten voordat zij in 2018 deze nieuwe stap zette. “Ik hoorde van dit soort maaltijdservices en dacht: dat past precies bij mij! Maar dan niet met pakjes en zakjes, maar met verse ingrediënten.” ‘Olderwets kökk’n’ noemt ze het zelf in sappig Sallands dialect. “Zoals mijn moeder vroeger kookte.” Haar moeder Gerda, die tot afgelopen jaar bijna dagelijks hielp met taken als groenten schoonmaken, vlees snijden en maaltijden inpakken, heeft een onschatbare rol gespeeld bij het opbouwen van het bedrijf. Er staan dan ook wekelijks stamppotten en stoofpotten op het menu, net als gekookte aardappelen met groenten, en vlees met jus of hachee. Naast de Hollandse pot biedt een weekmenu echter ook gerechten zoals spaghetti bolognese, bami met kipsaté, paella met kip, of pasta met vis. Een erg gevarieerd en uitgebreid aanbod dus!

De faam van haar initiatief verspreidde zich snel, ook omdat de familienaam Vree Egberts verbonden is aan de snackbar annex café en zalencentrum in Nieuw Heeten. Een familiebedrijf dat dit jaar exact honderd jaar bestaat, waar Henny in 1994 is begonnen met koken naast haar man Erik Vree Egberts☆. Het bedrijf wordt inmiddels gerund door de vierde generatie Vree Egberts sinds zoon Glenn het in 2022 heeft overgenomen. In de snackbar staat tegenwoordig ook een koelkast waar de verse maaltijden worden aangeboden, als alternatief voor een burger of patatje, of om snel mee te pikken op weg naar huis bijvoorbeeld.

De maaltijdservice van Henny levert in drie rondes (maandag, woensdag en vrijdag) zo’n achthonderd maaltijden per week af in een wijde regio rond Nieuw Heeten. De doelgroep is gevarieerd, vertelt Henny: “Oudere echtparen of alleenstaanden, maar zeker ook werkende jongeren, gezinnen en bedrijven. Soms tijdelijk, voor enkele maanden om een bepaalde periode te overbruggen. Meestal wekelijks op meerdere dagen. We zijn daar flexibel in, ook als het gaat om specifieke wensen.”

Ondanks de drukte besteden Henny en het team veel persoonlijke aandacht aan hun klanten. “Voor sommigen is het praatje met de maaltijdbezorger het enige contact dat ze op een dag hebben. We houden ook een beetje een oogje in het zeil. En soms bieden we, met name bij ouderen, hulp bij heel kleine dingen. Of we even willen helpen om de draad in de naald te krijgen, een paar vliegen dood kunnen slaan, of even de klok willen opwinden. Dat doen we graag. Ik vind het heel belangrijk dat de bezorgers hier tijd voor vrijmaken”, zegt Henny.

Daarmee komt voor Henny Vree Egberts alles op prachtige wijze samen en is de cirkel rond. Want als tiener had ze één grote toekomstdroom: “Ik wist al heel jong dat ik mensen wilde helpen. Ik heb destijds nog in de ouderenzorg gewerkt, maar voor een leidinggevende functie vonden ze me te jong.” Op zoek naar iets anders kwam ze terecht in Zwitserland en werkte ze als serveerster, waarna haar vader een baantje voor haar vond in het bedrijf van de familie Vree Egberts. “Nu zie ik deze maaltijdvoorziening als een vorm van zorg en liefde voor (oudere) mensen. Er op deze manier voor hen zijn is iets dat ik nog heel lang hoop te mogen doen”

Henny Vree Egberts maaltijdenservice
Okkenbroekstraat 1a, Nieuw Heeten
Tel. 06 24 40 77 67
info@hennyvreeegberts.nl
www.hennyvreeegberts.nl

Door Redactie

Geef een reactie