Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Fitter worden en gezonder leven? Top Fit Salland helpt je daarbij. In een prachtige landelijke omgeving, aan de rand van Luttenberg, leiden Mathijn en Marloes Veldkamp samen met een enthousiast team hun eigen kleinschalige sportlocatie The Barn. In een gemoedelijke sfeer combineer je inspanning met ontspanning dankzij een uitgekiend programma dat helemaal is toegespitst op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. “We vinden het belangrijk dat je gaat doen wat je leuk vindt, bewegen op een manier die bij jou past. Dan houd je het langer vol en is de training effectiever.”

Wellicht herken je één of meer van deze scenario’s. Je werkt hard en bent ’s avonds vaak druk, of moe en hebt geen zin om te sporten. Lichamelijke klachten weerhouden je ervan. Je wilt afvallen, fitter en sterker worden of meer energie krijgen. Met Personal Training helpt Top Fit Salland je om je doelen te realiseren op een tijdstip dat het jou uitkomt. Met individuele aandacht voor je specifieke wensen en rekening houdend met mogelijkheden of blessures. Zowel binnen als buiten, in een landelijke omgeving die in niets doet denken aan de doorsnee sportschool. Train je in de zaal dan is deze helemaal gereserveerd voor jou alleen. De PT kan een opstap zijn naar de groepstrainingen, of een stok achter de deur bij een drukke agenda.

Gezondheid
Top Fit Salland doet wat de naam belooft. “We zijn er vooral voor mensen die zich fitter willen voelen en aan hun gezondheid willen werken, zowel fysiek als mentaal”, zegt Mathijn. “Tijdens het kennismakingsgesprek stellen we samen je doelen vast en bekijken we of je individueel of in groepsverband wilt komen trainen. Of je nu overgewicht wilt tegengaan, sterker en krachtiger wilt worden of gewoon meer energie wilt krijgen, wij begeleiden je met een efficiënt trainingsprogramma, gebaseerd op jouw wensen en mogelijkheden.”

Dat kan zowel binnen als buiten in de vrije natuur. Want Top Fit Salland maakt optimaal gebruik van de omgeving: een weids, groen landschap met bos, een zandkuil, weilanden en glooiende hellingen. “We gaan vaak naar buiten”, zegt Marloes. “Bij zon en wind, maar ook bij regen en ’s avonds. Het is bewezen dat je het veel langer volhoudt, als je buiten sport en gezonde, frisse lucht inademt. Je krijgt er meer energie van.” Lekker sporten buiten 1 op 1 of in de groep bij bijvoorbeeld de Bootcamp of Bootwalk.

Sporten in een goede sfeer
Want zonder de gestelde doelen uit het oog te verliezen, mag sporten ook en vooral leuk en gezellig zijn, vindt het echtpaar. Mathijn: “We hebben ze gehad, hoor. Mensen die er met tegenzin aan beginnen. Pas nog een vrachtwagenchauffeur, die opmerkte: mijn enige sport is transport. Maar na een keer proberen zijn ze vaak ‘om’. Ze leren andere mensen kennen en worden daardoor gestimuleerd. Vaak komen ze ruim voor aanvang en blijven ze nog een tijdje napraten. De sfeer is heel gemoedelijk. Je kunt ook een keer vrijblijvend langskomen om de sfeer te proeven.”

“We hebben geen grote zaal waar iedereen in zijn eigen bubbel met oordopjes aan het sporten is”, aldus Marloes. “We bieden juist ruimte voor interactie en gezelligheid, waardoor je elkaar uitdaagt om te komen tot nog betere prestaties. We zijn kleinschalig en bieden veel begeleiding, zodat we je alle aandacht kunnen geven. Zo voorkomen we ook dat je blessures oploopt.”

Opmerkelijk is dat er in de sportzaal van Top Fit Salland vrijwel geen toestellen te vinden zijn. “We maken wel gebruik van ‘losse’ attributen, zoals kettlebells, gymballs, stangen en elastieken, maar je traint hier vooral met je eigen lichaam”, legt Mathijn uit. “Je traint je spieren op een heel natuurlijke manier, zoals in het dagelijks leven. Daarnaast bieden we spinning, boksen, circuit-, cross- en krachttrainingen op muziek die is afgestemd op elke generatie. En bij mooi weer gaan de attributen mee naar buiten.”

Yoga
Ook voor yoga biedt Top Fit Salland mogelijkheden, vooral sinds de locatie in 2021 werd uitgebreid met een sfeervolle nieuwe yoga- en sportzaal voor de lessen. “Yoga sluit goed aan bij onze doelstellingen”, licht Marloes toe. “Het is inspanning en ontspanning tegelijk. Yoga-houdingen en ademhalingsoefeningen helpen om te ont stressen en dragen bij aan een krachtig en flexibeler lichaam. Heel populair nu is de Yin Yoga waarbij je juist vanuit de ontspanning je lichaam soepeler maakt. Iedereen is druk dus ontspanning is vaak hard nodig. Yoga is een hele goede combinatie met actief sporten omdat je lichaam meer in balans komt en je zo minder kans hebt op blessures. Er is zelfs een speciale mannengroep (Broga). Bij mooi weer wordt de yoga in de tuin gegeven.

Oncologie en bewegen
Daarnaast heeft Mathijn onlangs een specifieke cursus fitnesstrainer oncologie gevolgd, waarmee Top Fit zich tevens richt op mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Begeleid sporten kan bijdragen aan de vermindering van bijwerkingen die door de behandeling kunnen ontstaan. “Juist hier geldt: hoe fitter je bent, hoe beter je de behandeling kunt doorstaan.”

Fit op afspraak
Als je een volle agenda hebt, waarin je avonden vaak al gevuld zijn met afspraken, werkt een vroege training soms beter. ‘s Morgens vóór het werk, of in de loop van de dag. “We leggen dan een afspraak vast die jou uitkomt”, legt Mathijn uit. “Onze ervaring is dat je zo’n afspraak niet snel afzegt. Wij zijn dus gewoon jouw stok achter de deur.” Je kunt dit alleen doen, maar ook met collega’s of vrienden. Top Fit Salland leent zich ook voor workshops en teambuildingsactiviteiten, zoals groepstrainingen in spelvorm. In bijzondere gevallen kunnen trainingsvormen zelfs thuis of op het bedrijf worden aangeboden.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op of kom langs:

Top Fit Salland
Blikweg 2, Luttenberg
t. 06 53 33 01 06 (Mathijn)
t. 06 51 95 59 10 (Marloes)
e. info@topfitsalland.nl
w. www.topfitsalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie