Het levensmiddelenkastje van Lynn Kolkman aan de Lavendel in Raalte is het Goudhaentje van 2022. Dit maakte burgemeester Martijn Dadema vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte. Jaarlijks wordt het Goudhaentje uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan een betere gemeente. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van €1000 om het initiatief te verbeteren.

Met haar levensmiddelenkastje wist Lynn Kolkman de stem van het publiek en de jury te veroveren. Het kastje aan de lavendel in Raalte is er voor mensen die het financieel zwaar hebben. Mensen die wat te geven hebben kunnen boodschappen, verzorgingsproducten of andere benodigdheden in de kast stoppen. Iemand die dit soort producten nodig heeft mag dit pakken.

“Ik schrik ervan hoeveel armoede hier in Raalte is. Dat had ik me van te voren niet gerealiseerd”, zegt Lynn in haar voorstelvideo. Met de gewonnen cheque van €1000 zorgt Lynn dat het kastje goed gevuld blijft.

Ook wil ze met het geld acties opzetten: “samen met basisschool de Bolster en heel veel anderen heb ik ervoor gezorgd dat 40 kinderen een sinterklaascadeautje hebben gekregen. Met het geld wil ik graag een gevolg geven aan deze actie.”

Tweede en derde plaats

Buurttuin Plukgeluk en de Dorpsquiz Raalte waren de twee andere genomineerden van de avond. De Dorpsquiz Raalte behaalde de tweede plaats en ging naar huis met een cheque ter waarde van €500.

De derde plek was voor buurttuin Plukgeluk en hoefde gelukkig niet met lege handen naar huis. Zij kregen een cheque ter waarde van €250.

Publieksstemmen

Iedereen kon zijn of haar favoriete initiatief aandragen voor het Goudhaentje. Uit de nominaties koos de jury, bestaande uit Martijn Dadema, René Jansen, Paul Folgers en Sabine Tielenius Kruythoff haar top drie. Daarna was het publiek weer aan zet en kon iedereen stemmen op een van de drie finalisten. De stem van het publiek telde even zwaar als de stem van de jury. In totaal zijn er 2340 stemmen uitgebracht.

Bron en foto (C): gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie