De Droomdag Raalte is het Goudhaentje van 2023. Dit maakte waarnemend burgemeester Arco Hofland tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte bekend. Jaarlijks wordt het Goudhaentje uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan een betere gemeente. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van €1000.

In de strijd voor de titel ‘het Goudhaentje van 2023’ is De Droomdag Raalte er met de winst vandoor gegaan. Tijdens de Droomdag mogen mensen met een verstandelijke beperking meelopen met lokale ondernemers. Waarnemend burgemeester Arco Hofland legt uit waarom de Droomdag de prijs verdient: “de Droomdag is een speciale dag voor speciale mensen. De deelnemers worden niet alleen maar in het zonnetje gezet. Door ze mee te laten werken ontdekken ze hun talenten, krijgen ze zelfvertrouwen en bloeien ze helemaal op. Deze prijs is ze dan ook van harte gegund”.

Christel is een van de initiatiefnemers van de Droomdag. In het nominatiefilmpje benadrukt ze het belang van deze bijzondere dag: “we willen deze mensen de mogelijkheid bieden om hun skills te laten zien”. De gewonnen cheque van €1000 gebruikt de organisatie voor de volgende Droomdag: “we gaan weer iets ludieks bedenken wat de Droomdag maakt. We willen dan iets organiseren waar ook broertjes en zusjes gebruik van kunnen maken.”

Tweede en derde plaats

Taalschool Salland en Humanitas Raalte waren de twee andere genomineerden van de avond. De Taalschool behaalde de tweede plaats en ging naar huis met een cheque ter waarde van €500. De derde plek was voor Humanitas en hoefde gelukkig niet met lege handen naar huis. Zij kregen een cheque ter waarde van €250.

Publieksstemmen

Iedereen kon zijn of haar favoriete initiatief aandragen voor het Goudhaentje. Uit de nominaties koos de jury, bestaande uit Arco Hofland, Lynn Kolkman, Jos Westenenk, René Spitzen en Willy Haarman haar top drie. Daarna was het publiek weer aan zet en kon iedereen stemmen op een van de drie finalisten. De stem van het publiek telde even zwaar als de stem van de jury. In totaal zijn er 1956 stemmen uitgebracht.

Bron en foto (C): gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie