Korte lijnen, loyaliteit, arbeidsethos, nuchterheid en (klant)tevredenheid. Daar draait het om bij Bouwbedrijf Vosman. En dat alles komt samen in wat directeur Jeroen Holterman omschrijft als ‘het groene Vosman-DNA’, verwijzend naar de dominante groene Vosman-kleur in de huisstijl. “We kiezen bij onze materialen altijd voor A-kwaliteit en leveren maatwerk, tot op de centimeter nauwkeurig als het om de afmeting van de woning gaat”, aldus Holterman. Collega-directeur Jeroen Marsch voegt eraan toe: “We bouwen in principe nooit twee keer dezelfde woning. We stemmen alles exact af op de wensen van de klant voor het allerbeste resultaat.”

Natuurlijk heeft Vosman een catalogus met ontwerpen. “Maar die dienen als inspiratiebron, als ons vertrekpunt, niet zo van: doe mij die maar”, zegt Holterman. “Op het eerste gezicht hebben de door ons gebouwde woningen een herkenbare Vosman-stijl, maar ze hebben altijd een individueel karakter. Bijvoorbeeld door het toepassen van een andere vorm, gevelafwerking en/of een andere indeling.”

Dit jaar bestaat het bedrijf 30 jaar en werd opgericht door naamgevers Bertus en Harry Vosman. In 2005 werd het voortgezet door Remco Harink en Martijn Blankenvoorde, die het per 1 januari 2022 hebben overgedragen aan de twee huidige eigenaren. Van beide voormalige duo’s is er nog altijd één actief voor het bedrijf: Bertus (72) en Martijn (43).

Bouwbedrijf Vosman ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een middelgrote bouwonderneming met zo’n 55 medewerkers. Het bedrijf legt zich vooral toe op particuliere nieuwbouw, met zo’n zestig woningen per jaar, in een straal van zo’n 25 kilometer rond Raalte. “Het gaat dan om individuele opdrachtgevers en opdrachten die tot stand komen vanuit CPO, oftewel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Daarbij geeft een groep kopers opdracht tot de bouw van een blok of complex woningen”, aldus Jeroen Holterman. “Daarnaast hebben we een afdeling voor verbouw en aanbouw, met meer dan 150 opdrachten per jaar. En als vaste aannemer voeren we al jarenlang in partnerschap onderhoud uit aan huurwoningen van twee woningcorporaties.”

Eigen mensen en een eerlijk verhaal

“We laten alles uitvoeren door eigen medewerkers”, aldus Jeroen Holterman. “Dat zijn stuk voor stuk jongens die het groene Vosman-DNA bezitten. Zo weten we zeker dat we garant kunnen staan voor kwaliteit en een vertrouwd gezicht. Hetzelfde geldt voor de selecte groep van lokale onderaannemers waar we mee samenwerken. Dat zijn partners waar we wederzijds op kunnen rekenen. En mocht er onverhoopt iets op de kwaliteit af te dingen zijn, dan lossen we dat in overleg op. Kwaliteit leveren is één, maar als je eventuele problemen tot volle tevredenheid oplost, is dat de beste reclame die je kunt bedenken. Je schept een vertrouwensband. Klanten vertellen dat door, het is een eerlijk verhaal. Daar kan geen reclamebord tegenop.”

Compleet ontwerp

Vosman begeleidt de klant in alle facetten van het bouwproces. Jeroen Marsch: “Als een klant een kavel heeft gekocht of in optie heeft, gaan wij op diens verzoek meteen aan de slag. We inventariseren de wensen en ideeën en vertalen die naar een ontwerp in 3D. Daardoor krijgen opdrachtgevers een goed beeld van wat we opleveren. Dat doen we meestal binnen vier weken, inclusief een duidelijke en scherpe prijsindicatie. Ook de maatvoering passen we helemaal aan: als de klant een lengte van 10,80 meter wil, krijgt hij die exact.” Zijn collega vult aan: “Een vast uitgangspunt bij ons is dat de klant gedurende het gehele traject één aanspreekpunt heeft. Zo treedt er bij de overdracht geen verlies aan informatie op. Zo kan er geen verwarring zijn over afspraken die door anderen gemaakt zouden kunnen zijn. We geloven en zijn sterk in duidelijke afspraken en komen die ook na.”

Het bedrijf hecht een bovengemiddeld belang aan zichtbaarheid en uitstraling. Naast eigen bedrijfskleding en bedrijfsauto’s in de bekende Vosman-groene kleur beschikt Vosman ook over dertien bouwkranen, een shovel en een eigen metselsilo, allemaal uitgevoerd in de opvallende groene huisstijl. “Daardoor kunnen we op vrijwel iedere bouwlocatie een eigen bouwkraan inzetten. Dat is niet alleen belangrijk voor de voortgang, maar ook voor de herkenbaarheid.”

100% afbouwgarantie

Een ander sterk onderscheidend vermogen van Vosman zit in de belangrijke adviesfunctie. De medewerkers van Bouwbedrijf Vosman lopen al jaren mee in de branche. Ze kunnen vanuit ervaring en ultiem vakmanschap passende adviezen geven over keuzes op het gebied van bijvoorbeeld stenen, kozijnen, badkamer, etcetera. Als gecertificeerd lid van o.a. Woningborg en BouwGarant biedt Vosman bovendien 100 procent afbouwgarantie. Deze garanties worden alleen afgegeven nadat er diverse controles zijn uitgevoerd op de bedrijfsvoering en de geleverde kwaliteit.

Sterke kwaliteit

“We kiezen daarbij niet altijd voor de meest gangbare opties”, legt Jeroen Holterman uit. “Zo werken we veel met snelbouwstenen van gebakken klei. Die hebben een heel efficiënte damptransmissie. Dat wil zeggen dat ze vocht opnemen en dat ook weer kunnen afstoten, waardoor ze ademen en een behaaglijk binnenklimaat creëren. We hebben sowieso een voorkeur voor steen. Ook als we uitgaan van houtbouw, realiseren we een skelet van steen. We gaan voor sterke kwaliteit.”

De woningen die Vosman bouwt, staan er over honderd jaar nóg.

Het groene Vosman-DNA wordt vertaald in vijf letters die samen het woord K.L.A.N.T. vormen:

  • Korte lijntjes: een platte, hechte organisatie , met één aanspreekpunt voor onze klant
  • Loyaliteit: een trouwe klantengroep, maar ook loyale medewerkers met een Vosman-groen hart en lange dienstverbanden
  • Arbeidsethos: hard werken, hard genieten in een prettige werksfeer met saamhorigheid binnen de groep
  • Nuchterheid: Sallandse nuchterheid = een no-nonsense mentaliteit, duidelijkheid en ‘doen wat je belooft’
  • Tevredenheid: het uitgangspunt is altijd de klantverwachting te evenaren of zelfs te overtreffen

Bouwbedrijf Vosman B.V.
Zompstraat 14, Raalte
Tel. 0572 – 351 343
info@bouwbedrijfvosman.nl
www.bouwbedrijfvosman.nl

Door Redactie