Aan de Kaagstraat in Raalte op nummer 10d, staat ‘Het Huis van Werk Salland’ op de deur. Op de bovenverdieping, voor een grote luchtfoto van een stukje Raalte, ontmoeten we Jan van Heun en André Duteweert. Rasechte Raaltenaren met Sallands bloed. Deze twee mannen zijn de eigenaren van Uitzendbureau Salland en hun nieuwe label: ‘Het Huis van Werk Salland’.

Waarom Het Huis van Werk Salland

André steekt gelijk van wal. “Wij doen veel meer dan alleen uitzenden. Lang niet iedereen weet dat. Wij bemiddelen bijvoorbeeld mensen die een carrièreswitch willen maken. Wij organiseren vakopleidingen en we ondersteunen opdrachtgevers met HR-advies en coaching. Specialistisch HR-werk dus. En dat deden we altijd onder naam van Uitzendbureau salland. Voor opdrachtgevers en kandidaten was dat soms best verwarrend.”

“Dus daarom ‘Het Huis van Werk Salland’, ons nieuwe label” vult Jan aan. Een plek waar je als werknemer of werkgever terecht kunt voor speciale HR-diensten. En net als ons uitzendbureau aan de Domineeskamp, is het heel toegankelijk. Je kunt hier altijd binnenlopen voor een vraag, advies of hulp. Met en zonder afspraak.”

Dé plek voor vast werk

“In ‘Het Huis van Werk Salland’ bemiddelen we vooral naar vast werk”, licht André toe. Meestal mensen met een vaste baan die, om welke reden dan ook, een andere werkomgeving zoeken. Maar ook zzp’ers en zij-instromers helpen wij bij hun zoektocht naar een vaste baan. We gaan gedegen te werk en gebruiken o.a. competentie- en persoonlijkheidstesten, maar het echte coachen en begeleiden doen natuurlijk onze ervaren consulenten.”

“Onze opdrachtgevers helpen wij met het vinden van medewerkers. En ook hier gaat het dan om vast personeel. Die vraag krijgen we steeds vaker, bijna dagelijks. Met de diensten die we hier aanbieden kunnen we hen steeds beter helpen. Die diensten zijn onder andere recruitment, werving & selectie en job marketing. Dat laatste is ondersteuning bij het schrijven en promoten van vacatures.”

Opleidingen … en meer

Bij het bemiddelen naar vast werk hoort natuurlijk ook opleiden. “Wij geloven daar onvoorwaardelijk in”, benadrukt Jan. “En met een krappe arbeidsmarkt kun je daar niet meer omheen. Dus vandaar dat we daar stevig op gaan inzetten. Dat doen we met gerenommeerde partners. Zo werken we al samen met transportopleider JobTrans, die voor ons de chauffeursopleidingen verzorgt. Praktijk en theorie. In ‘Het Huis’ is hiervoor een speciaal leslokaal ingericht.”

Op de vraag wat naast opleidingen ‘…en meer’ betekent, raken we een gevoelig punt. “Het is eigenlijk een gezamenlijke droom van Jan en mij. Wij geloven allebei in de formule van één loket waar je terecht kunt voor alles omtrent werk. Daar stoeien we al een paar jaar mee om het daadwerkelijk vorm te geven. Met ‘Het Huis van Werk Salland’ zetten we daarmee een flinke stap.”

Eigen consulenten en externe specialisten, alles onder ‘één’ dak

“Naast een aantal vertrouwde collega’s die je ook in het uitzendbureau kunt tegenkomen, bieden we in ‘Het Huis van Werk Salland’ ook werkruimte aan externe specialisten. Zoals een loopbaancoach en een arbeidsrecht jurist. Zij krijgen een eigen kantoor in ons pand. Hoe mooi is dat? Alle kennis onder één dak.”

Twee labels, twee locaties

“We hebben bewust voor twee locaties gekozen. Het uitzendbureau zit in het centrum van Raalte. Het ‘Huis van Werk Salland’ zit op het industrieterrein. Na vijf maanden verbouwing, zijn we er op 1 juni ingetrokken. De sfeer is net als in het centrum open en transparant. En dat is wat we met ‘Huis van Werk Salland’ ook precies willen zijn.”

Kaagstraat 10d, Raalte
Tel. 0572 35 40 50
www.huisvanwerksalland.nl

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *