In elke straat in Nederland woont wel een oudere die zich eenzaam voelt. De tijd rondom kerst is voor veel van hen een extra moeilijke periode. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds voor de achtste keer, samen met PostNL en Kidsweek, De Grote Kerstkaartenactie. Samen willen zij bij zoveel mogelijk ouderen een mooie kerstwens bezorgen.

Samen tegen eenzaamheid

Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode van warmte, gezelligheid en samenzijn. HĂ©t moment om stil te staan bij de mensen die hen dierbaar zijn. Maar niet voor iedereen. Veel ouderen voelen zich namelijk eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Met De Grote Kerstkaartenactie kunnen wij ouderen in deze tijd verblijden door middel van een kerstkaart.

Vrolijke verrassing in de brievenbus

Iedereen mag meedoen en alles mag bij het schrijven van een kerstkaart voor een onbekende oudere. Verzin een mooie kerstwens, vertel wat je favoriete kerstfilm is of maak een kersttekening. Bezorg deze bij een oudere in de wijk, zo heb je direct de kans om naar elkaar te zwaaien of een praatje te maken.

De kaart(en) kunnen ook naar het Ouderenfonds gestuurd worden. Plak een postzegel of decemberzegel en stuur ze uiterlijk 18 december naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Het Ouderenfonds zorgt er dan samen met vrijwilligers en PostNL voor dat deze voor de kerst terechtkomen bij woonzorgcentra in heel Nederland, zodat de mensen die daar wonen ook een vrolijke verrassing in hun brievenbus vinden.

Nog meer doen voor de ouderen uit de buurt? Ga ook na de feestdagen verder met het uitdelen of sturen van kaarten. Want ook als kerst allang voorbij is blijft het een feest om een kaartje te krijgen.

Kom in actie!

Het Ouderenfonds roept heel Nederland op om kerstkaarten te schrijven. Scholen ontvangen een bericht via Kidsweek om zich aan te melden voor een lespakket inclusief een set gratis kaarten en zich zo in te zetten voor deze actie. PostNL wil met het PostNL Bijzondere Momenten Fonds bijdragen aan meer verbondenheid, contact en aandacht voor elkaar.

Foto (C): Nationaal Ouderenfonds 

Door Redactie

Geef een reactie