Wil je gezond oud(er) worden of meer bewegen? En wil je weten hoe fit je eigenlijk bent? Doe dan in maart mee met de gratis Fittestdagen van Sportbedrijf Raalte en krijg gratis beweegtips!

Wat houdt een fittestmiddag in?

Buurtsportcoach Tom Bloo: “De fittestmiddagen zijn voor iedereen van 65 jaar en ouder die wil weten hoe het er voor staat met zijn of haar fitheid. De middag bestaat uit verschillende testen: beginnend met het invullen van een korte vragenlijst, gevolgd door het meten van onder andere bloeddruk, balans, spierkracht, lenigheid en conditie.”

Wie voert de testen uit?

“Ervaren fysiotherapeuten en een diëtist voeren de testjes uit. Aansluitend krijg je tips en adviezen van de buurtsportcoach voor (gratis) beweegactiviteiten. In totaal duurt de test ongeveer 40 minuten.”

Waarom organiseert Sportbedrijf Raalte deze middagen?

“De afgelopen jaren hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn. Door corona kwamen senioren minder de deur uit, hadden ze minder sociale contacten en kregen ze minder beweging. Met de fittestmiddagen brengen we inwoners samen en krijgen ze inzicht in hun gezondheid en de beweegmogelijkheden. Deelnemers kunnen daarnaast ook nog eens gratis aan 1 tot 5 beweegactiviteiten mee doen.”

Deelname is gratis

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Wil je echt verzekerd zijn van een fittest? Neem dan contact op met de buurtsportcoaches Tom Bloo of Wilma Mars, e-mail buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl of kijk op www.sportbedrijfraalte.nl.

Door Redactie

Geef een reactie