“We hebben het hospice als een grote meerwaarde ervaren in een zeer moeilijke tijd. Niet alleen mijn moeder werd heel goed verzorgd, wij voelden ons ook als familie erg ondersteund.” Het is slechts een van de vele dankbare reacties die de vrijwilligers en coördinatoren van het hospice in Raalte ontvingen het afgelopen jaar. Hospice De Cirkel heeft zijn bestaansrecht de afgelopen jaren meer dan bewezen. Om toegerust te zijn op de demografische ontwikkelingen en eisen van de tijd, wordt het hospice de komende tijd verbouwd.

Deze week passeerde de koopakte voor de grond, de notaris. Voorzitter Klaas Koekkoek: “Om klaar te zijn voor de groeiende vraag vanuit de Sallandse bevolking naar ondersteuning bij terminale zorg – niet alleen bij de stervende thuis, maar ook in het hospice – is het nodig het hospice uit te breiden met een gastenkamer en familiekamer. Hier biedt ons team van vrijwilligers, met respect voor de wensen en keuzes van de gast, aandacht, rust en een veilige, huiselijke, omgeving. Met deze capaciteitsvermeerdering van 20% lopen we in de pas met de verwachte toename van de bevolking.” Alhoewel nog niet het volledige bedrag voor de bebouwing op tafel ligt, is deze week al gestart met het bouwrijp maken van de grond voor een nieuwe berging. Koekkoek: “70 procent van de financiering is toegezegd. We zijn nog op hard op zoek naar aanvullende gelden om het totale plan te kunnen realiseren. Dat zal van goede doelen komen, fondsen en subsidiegevers, maar ook van particulieren die gebruik kunnen maken van onze ANBI-status om geld vrij van belasting te kunnen schenken aan dit goede doel.”

“De nieuwbouw gebeurt in de stijl van het huidige gebouw, licht Koekkoek toe. “Bij het uitbreidingsplan zullen alle vijf gastenkamers straks met een eigen ingang bereikbaar zijn voor familie en andere bezoekers. Als het ons lukt om het geld voor de verbouwing rond te krijgen, dan zal eind van dit jaar hospice De Cirkel klaar zijn voor de toekomst.”

Door Redactie

Geef een reactie