Problemen horen bij het leven. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen, maar is niet altijd mogelijk. Of is niet voldoende. Dan is professionele ondersteuning gewenst. In Raalte kun je -zonder verwijzing- terecht bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW), ook wel Sociaal Werk genoemd, van Stichting De Kern. We bieden gratis hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt.

Je kunt met elke vraag terecht bij de maatschappelijk werkers van De Kern. Zit je niet zo lekker in je vel of heb je vaak ruzie met je partner? Heb je te maken met veel stress of ben je somber? We helpen je graag. Van spanningen veroorzaakt door financiële problemen of problemen op het gebied van sociale relaties tot persoonlijke vaardigheden, weerbaarheid en de organisatie van je persoonlijk leven. Als de vraag niet bij De Kern past, dan helpen wij bij een doorverwijzing naar een andere organisatie in ons netwerk, zodat jouw situatie gaat veranderen.

“Ik had veel stress vanwege financiële problemen. Door er vertrouwelijk met iemand over te praten heb ik de stap naar Schuldhulpverlening kunnen zetten”.

Werkwijze
Samen met jou kijken onze collega’s bij welke problemen je ondersteuning nodig hebt. Het doel van onze begeleiding is je veerkracht te vergroten en daarmee de mogelijkheden om je problemen weer zelf de baas te worden. We lopen een poosje met je mee totdat je het gevoel hebt het zelf weer aan te kunnen.

“Door de long-covid herkende ik mezelf niet terug. Dat was angstig. Door erover te praten heb ik handvatten gekregen en heb ik mijn grenzen ontdekt. Ik ben nu beter in balans en let goed op de signalen van mijn lijf”.

Onze ondersteuning kan op verschillende manieren: individuele gesprekken of relatiegesprekken. Dat kan bij ons op kantoor of online via beeldbellen. Daarnaast bieden we groepswerk en online modules. Afhankelijk van je vraag en je behoefte overleggen we welke vorm het beste bij jou past.

“Het was fijn dat ik bij de Kern nog een tijdje kon praten over het overlijden van mijn man, je wilt je omgeving er immers ook niet mee lastig vallen…”.
Heb je specifieke vragen met betrekking tot een scheiding? Dan kun je ook een afspraak maken bij ons Scheiding-Informatie-Spreekuur (SINS). Hierin werkt het maatschappelijk werk samen met Humanitas en een advocaat van Schoebroek Advocaten.

Voor wie
De Kern biedt hulp voor volwassenen vanaf 18 jaar in de gemeente Raalte. Je kunt op individuele basis een afspraak met ons maken of samen met je partner. Jongeren onder de 18 jaar kunnen voor hulp terecht bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) www.cjgraalte.nl.

Op dit moment is er geen wachtlijst. Dus heb je een probleem en zoek je hulp? Meld je bij ons aan!

De Kern Maatschappelijke Dienstverlening
Passage 10, 8102 EW Raalte
T. 0570 547 300
www.stdekern.nl
sec@stdekern.nl

Aanmeldingsspreekuren:
In Raalte: dagelijks van 09.00-10.00 uur en op ­maandagmiddag: 15.30-16.30 uur
In Heino: op maandagochtend van 09.00-10.00 op ­basisschool ‘De Springplank’
Kijk voor het SINS op www.stdekern.nl of  bel met 0570-547300.

———————–

De Kern organiseert onderstaande bijeenkomsten voor groepen:
– Assertiviteitstraining voor volwassenen (opkomen voor jezelf en vergroten van je zelfvertrouwen).
– ‘Bijzonder geweldig’ (training voor vrouwen die te maken hebben/hadden met geweldssituaties in hun relatie)
– Themabijeenkomsten (3x) voor nieuw samengestelde gezinnen
– Lotgenoten groep rouw (Steun na partnerverlies)

————————–

Door Redactie