Veel mensen hebben over fit20 gehoord. De uit Nederland afkomstige fit20 training bestaat al 15 jaar. In Nederland én wereldwijd zijn er duizenden fit20 leden. Zij worden in korte tijd verrassend sterker en fitter. Een groot wetenschappelijk onderzoek concludeert dat de fit20 training werkt. Iedereen, ongeacht leeftijd en uitgangsniveau, wordt door de training een stuk sterker en fitter.

Vijf jaar geleden maakte Dick Saaltink uit Raalte kennis met fit20. “Ik ben geen sportman” vertelt Dick. “Maar ik wist wel dat ik iets moest doen. Mijn oog viel op fit20. Zo’n training die maar 20 minuten duurt en waar omkleden e.d. niet nodig is, dat wilde ik wel gaan proberen. Ik deed een proeftraining en het beviel goed.” Dick was toen nog werkzaam in Ermelo. Na een dag werken en aankomst op station Raalte ging hij meteen door naar de fit20 studio. “Aan de bak en daarna huiswaarts!”

Dick vertelt hoe hij steeds sterker en soepeler werd. “Bij de fit20 training moet je in 20 minuten écht al je spieren aan het werk zetten. Dat wordt goed opgebouwd. De eerste keer worden de gewichten op grond van leeftijd en uitgangsniveau goed ingeschat door Evelien, de personal trainer. Daarna klimt dat steeds op en train je zo al je spieren in je vaste volgorde. Het is niet de bedoeling dat je door deze inspanning spierpijn krijgt. Daar wordt goed op gelet. Maar je wordt gaandeweg écht sterker en soepeler. In de corona tijd konden we helaas niet regelmatig trainen en zakte ik af. Maar ik zit inmiddels weer op mijn basislijn. Gezien mijn leeftijd ligt mijn vooruitgang in vasthouden wat je hebt bereikt en dat blijven volhouden. Dat lukt prima, iedere week 20 minuten. Daarbij helpt dat vaste tijdstip. Dat werkt als “een stok achter de deur.”

Inmiddels is Dick met pensioen. “Ik wil zo lang mogelijk fit blijven.” zegt hij. “Ik ben door de fit20 training niet alleen veel sterker, maar ook leniger geworden. In de zomer werk ik vaak in de moestuin en dat brengt ook veel beweging met zich mee.

Dat gaat tegenwoordig allemaal soepeler. Dat wil ik graag zo houden. Naast tuinieren, wandelen en fietsen is de fit20 training voor mij de beste manier om fysiek actief te blijven.”
Evelien is de vaste trainster van Dick. “Zij let heel goed op mijn houding tijdens de training.”

Dat is belangrijk want je wilt niet in de verkeerde houding trainen. Schouders niet optrekken, hoofd recht houden, dat moet je nou eenmaal vaak horen. Dat is mooi om te zien en ook te volgen in een persoonlijke link op mijn mobiel. Ik blijf goed stabiel.”

Samengevat: “fit20 past goed bij mij. Zes oefeningen, met goede begeleiding, zonder omkleden, in 20 minuten klaar, mooi resultaat én een stok achter de deur…is voor mij ideaal.”

fit20 Raalte
Molenhof 24, Raalte
Tel. 0572 – 230 003
raalte@fit20.nl
www.fit20raalte.nl

Door Redactie