Vanaf 1 september kunnen teams zich aanmelden voor de 33e Roparun, gepland van 18 tot en met 20 mei 2024. De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop tijdens het pinksterweekend van wisselende startplaatsen naar de Coolsingel in Rotterdam.

Teams bestaan uit ongeveer 25 leden, waaronder maximaal acht lopers die in estafettevorm ongeveer 65 kilometer lopen. De Roparun omvat twee routes van meer dan 500 kilometer en is open voor iedereen, van families en vrienden tot sportclubs en bedrijven.

Naast sportieve prestaties zamelen teams geld in voor goede doelen die het leven van mensen met kanker verbeteren. Acties variëren van lotenverkoop tot ludieke initiatieven zoals mini-Roparun-evenementen en fondsenwerving door bijvoorbeeld auto’s te wassen. Het opgehaalde geld steunt diverse organisaties in Nederland, België en Frankrijk die streven naar verbetering van het leven van kankerpatiënten, onder andere via het verstrekken van haarwerken, het ondersteunen van hospices, het organiseren van vakantiekampen en informatieve bijeenkomsten.

De organisatie streeft naar een terugkeer naar een Franse startlocatie, na drie jaar volledig in Nederland. Dit zou één route vanuit Nederland en één vanuit Frankrijk betekenen, met de zuidelijke route als prioriteit. De mogelijkheid hiervoor wordt besproken met Franse gemeenten. Als dit niet lukt, starten beide routes weer vanuit Enschede.

Deventer4life

Het sportieve team Deventer4life nam vorig jaar opnieuw deel aan de Roparun. Hun teamlid Dirk Jan fietste de Roparide non-stop van Enschede naar Rotterdam, begeleid door twee Roparun motoragenten vanaf Bleskensgraaf, op weg naar de Coolsingel.

Inschrijven voor de Roparun kan tot 31 december 2023.

Meer informatie en aanmeldlinks zijn te vinden op http://www.roparun.nl/meedoen.

Door Redactie

Geef een reactie