In de wintermaanden neemt het aantal woninginbraken toe. Ook in de gemeente Raalte. Doordat het buiten langer donker is, zijn inbrekers minder goed zichtbaar en slaan ze makkelijker hun slag. Wees daarom extra alert in deze periode.

“In de coronaperiode nam het aantal inbraken af. Nu we weer vaker van huis zijn, zien we het aantal woninginbraken toenemen. Een inbraak kan een grote impact hebben op je leven. Het tast je gevoel van veiligheid aan. Let deze maanden daarom extra goed op”, aldus waarnemend burgemeester Arco Hofland.

Wees alert

Politieagent Mark Menzo: “Sluit ramen en deuren goed af, ook als je maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot. Laat als het donker is en je niet thuis bent een lamp aan. Zie je een verdachte situatie? Bel 112. We komen liever tien keer te vaak, dan één keer te laat.”

Op boevenpad

Deze week start de Blauwe Voetjesactie, waarin politieagenten onaangekondigd de wijk ingaan en kijken naar woningen en schuurtjes alsof ze potentiële inbrekers zijn. Als de agenten gemakkelijk binnen kunnen komen, laten ze zogenaamde ‘voetjes’ achter in de vorm van papieren schoenafdrukken met daarop de tekst: “Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn.” Agenten zullen ook met aanwezige bewoners spreken en hen voorzien van tips en preventieadvies.

Tips

Kijk voor meer tips om woninginbraak te voorkomen op www.politie.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie

Geef een reactie