“Er wordt daarbij niet naar de oorzaak gekeken, zoals bijvoorbeeld stress op het werk. Durf wat vaker nee te zeggen tegen collega’s”, adviseert diëtist Stephanie Supprian van Diëtistenpraktijk Salus uit Salland.

Met een team van gespecialiseerde diëtisten zijn ze bij Diëtistenpraktijk Salus dagelijks met voeding en leefstijl bezig. Daarbij krijgen ze te maken met cliënten van alle leeftijden en vragen, zoals sporters die zich voorbereiden op een topprestatie of mensen bij wie net suikerziekte is vastgesteld. “Vaak komt men pas bij de diëtist als er een lichamelijk probleem is of men wil afvallen. Toch is het verstandig om preventief op elke leeftijd gezond te eten en in beweging te blijven.” Zo kunnen bepaalde eetgewoontes opeens een negatief effect hebben op je gewicht of spijsvertering. “Wanneer vrouwen in de overgang komen is het ‘normale’ eetpatroon voor de overgang vaak de reden dat ze opeens aankomen in gewicht.”

“Ik focus graag op leefstijl. Op hoe je in je vel zit. Al voel je je niet ziek, dat hoeft
dat niet te betekenen dat je gezond bent. Dat vind ik belangrijker dan kilo’s tellen. Verder blijf ik praktisch. Ben je geen ontbijter? Dan zoeken we samen naar het beste alternatief dat wel bij jou past. En tot slot laat ik je inzien waaróm je eet. Bijvoorbeeld omdat je moe bent. Als je weet dat je eigenlijk rust of aandacht voor jezelf nodig hebt, schuilt daarin de echte oplossing.”

Wil je wat aan je gewicht of leefstijl doen kom dan langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Een verwijzing van de dokter is niet nodig.

Diëtistenpraktijk Salus – Verschillende locaties in Raalte en omgeving
Tel. 0570 – 510 074
Info@dietistenpraktijk-salus.nl
www.dietistenpraktijk-salus.nl

Door Redactie

Geef een reactie