Op de eerste zondag na het nieuwe jaar, op 7 januari 2024, organiseert de Red Horse Company weer de traditionele Filipino Snertwandeling in Heino. Het evenement biedt prachtige routes van 5 en 10 kilometer door het buitengebied van Heino.

De Red Horse Company, een bekende stichting van vrijwilligers uit de regio Heino, organiseert jaarlijks een reis naar de Filipijnen om orkaanbestendige huisjes te bouwen voor de allerarmsten. De vrijwilligers bekostigen zelf de reis- en verblijfskosten, zodat alle opbrengsten uit sponsoring en evenementen, waaronder de snertloop, volledig ten goede komen aan de bouwprojecten. Dit jaar hoopt de stichting onderkomens te realiseren voor vier gezinnen.

In 2020 heeft de Red Horse Company met een gulle gift van de oogstgave tijdens het Stöppelhaenefeest in 2019 een gemeenschappelijke groentetuin aangelegd om de bewoners dagelijks van voedsel te voorzien. Dit jaar willen ze de tuin verbeteren met een irrigatiesysteem, mede gefinancierd door de opbrengst van de snertloop.

De Filipino Snertwandeling start om 10.30 uur vanaf de Familie Lugtenberg op Moerweg 6 in Heino. Deelname kost € 6,00. De kosten voor kinderen zijn € 2,00. Uw deelname en donatie worden volledig ingezet voor het goede doel.

Door Redactie

Geef een reactie