Nederland, Amsterdam, 2022 Judith Koelemeijer, auteur Foto: Bob Bronshoff

Judith Koelemeijer, schrijver van literaire fictie, is op zondagmiddag 5 november te gast in de Bibliotheek Salland, vestiging Olst. Zij zal vertellen over haar werk, de achtergronden van haar schrijverschap en haar meest recente boek, de biografie van de bekende Joodse schrijfster Etty Hillesum.

Ze is een echte verhalenverteller. In 2001 debuteerde Judith Koelemeijer met Het zwijgen van Maria Zachea. Van deze familiegeschiedenis werden meer dan 350 000 exemplaren verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart (2013), over het verlies van een jeugdvriendin, werden bestsellers.

Etty Hillesum

In september 2022 publiceerde zij de biografie Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven, die unaniem lovend werd ontvangen door de pers. Zowel NRC als Trouw gaven het boek vijf sterren.

Tijdens haar lezing over Etty Hillesum vertelt Judith Koelemeijer over haar lange en spannende zoektocht naar de bekende Joodse schrijfster van dagboeken en brieven. De biografie zal worden vertaald in het Italiaans, Frans en Duits.

Het optreden van Judith Koelemeijer is een samenwerking tussen Bibliotheek Salland, Boekhandel Korten te Olst en Het Nut Olst-Deventer. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te koop via www.bibliotheeksalland.nl/koelemeijer. Voor leden van de Bibliotheek Salland en van Het Nut geldt een gereduceerde prijs van € 10,–. Het optreden op zondag 5 november begint om 14.30 uur.

Door Redactie

Geef een reactie