Al zestien jaar werken Irene Goede en Marijke ten Cate op Atelier Koewegje in Zwolle. De twee illustratoren werken in opdracht van verschillende uitgeverijen, organisaties en bedrijven.

Daarnaast geven ze samen illustratiecursussen onder de naam ‘TOPcursus illustratie’. Ze houden ervan om creatieve mensen te begeleiden en te zien groeien in hun eigen stijl. Beginnende illustratoren, maar ook creatieve ondernemers uit andere disciplines begeleiden ze op hun persoonlijke, illustratieve ontdekkingstocht.

Op woensdagavond 10 april begint op hun atelier in Zwolle een nieuwe cursus van zes lessen: STARTklas illustratie. Deze laagdrempelige cursus is geschikt voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt. Iedereen die wil kennismaken met het illustreren van een verhaal of gedicht kan mee doen. Op woensdagavonden kunnen de cursisten allerlei technieken en materialen uitproberen. Ondertussen werken ze aan het illustreren van een verhaal of gedicht. Irene deelt deze keer alle fijne kneepjes van het vak.

Irene Goede werkt dertig jaar in het illustratievak. Voor NRC illustreerde ze tien jaar lang een wekelijkse rubriek over diergedrag en voorzag ruim tweehonderd (kinder)boeken van illustraties. Haar interesse in natuur en oog voor detail komen in haar vak als illustrator goed van pas. Marijke ten Cate is bekend als illustrator van de Prentenbijbel. Bij veel mensen gaat een lichtje branden wanneer deze kinderbijbel van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) genoemd wordt. Marijke illustreert ruim vijfentwintig jaar kinderboeken. Ze illustreerde veel prentenboeken voor uitgeverij Lemniscaat.

Heb je interesse in STARTklas?

Meer informatie en aanmelden:
www.topcursusillustratie.nl.
Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar.

Instagram: @topcursusillustratie
Marijke ten Cate – marijketencate.nl
Irene Goede – irenegoede.nl

Door Redactie