Iedereen kent wel iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor de samenleving. Het is geweldig om die persoon eens echt in het zonnetje te zetten en te waarderen voor alle inzet. Dat ervaren we ieder jaar tijdens de Lintjesregen en als de burgemeester bij een bijzondere gelegenheid iemand een onderscheiding mag uitreiken. Voordat het zover is, moet er natuurlijk iemand zijn die de eerste stap zet voor het indienen van een aanvraag. Vaak is het iemand uit de directe omgeving; familie, een collega, medebestuurslid of een vriend die de inzet ziet en de aanvraag voor een onderscheiding in gang zet. 

Een voorbeeld
Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen van 2020 is de heer Clemens Nieuwenhuis onderscheiden voor zijn jaren-lange inzet en betrokkenheid als vrijwilliger bij de zorgorganisatie Zozijn. Daarnaast is hij ook al vele jaren actief als penningmeester/voorzitter van de Gregoriusvereniging en als dirigent en organist bij de Deventer en Raalter kerken. Groot is ook zijn inzet geweest voor het Salland Festival. Als buddy is de heer Nieuwenhuis op dit ogenblik onder andere betrokken bij Interakt Contour. 

Hoe meer hoe beter
Het is een flinke klus om een aanvraag voor Koninklijke Onderscheiding in te dienen. Toch zou het mooi zijn als er in onze gemeente, net als voorgaande jaren, veel mensen een lintje krijgen. Bij de Lintjesregen in 2020 reikte burgemeester Martijn Dadema aan twaalf inwoners van onze gemeente een onderscheiding uit. Daarnaast kon de burgemeester in 2020 aan één inwoner een onderscheiding uitreiken tijdens een bijzondere gelegenheid.

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
0572 – 347799
info@raalte.nl
www.raalte.nl 

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Door Redactie