Je wil wel graag meer uitdaging of verantwoordelijkheden in je werk en twijfelt om te solliciteren op de interne vacature. Hoewel je enthousiast wordt van de functie voel je ook angst en twijfel. “Heb ik wel de kwaliteiten om iets anders te kunnen en past dit wel echt bij mij?” Wij van ’t Salland Coaching & Advies helpen jou om je kwaliteiten en drijfveren te achterhalen en helpen je om meer zelfvertrouwen op te bouwen zodat je bewuste keuzes kan maken. Wij zijn er voor zowel particulieren als bedrijven.

Werken vanuit drijfveren

Wat beweegt jou om een bepaalde keuze te maken? Waar krijg jij energie van en waardoor laat jij je verleiden? Jouw drijfveren beïnvloeden je gedrag en hoe je denkt. Ze zorgen voor inspiratie en dat je in actie komt. Als je weet wat jouw drijfveren zijn en deze goed in kan zetten maak je betere keuzes in je werk en leven die passend zijn bij jou.

Tevens zul je meer plezier ervaren bij de dingen die je doet. Drijfveren kunnen bepalen welke richting je op wilt gaan met je bedrijf en spelen een rol in de ambities die medewerkers hebben. Zelfkennis is hierbij van belang. Wat kan ik en wat vind ik belangrijk? Daarnaast speelt zelfvertrouwen een belangrijke rol om daadwerkelijk die keuzes te kunnen maken die aansluiten bij jouw drijfveren.
“Of je nu werknemer of werkgever bent, met een gezond zelfvertrouwen voel je je sterker en durf je sneller uitdagingen aan
te gaan.”

Zelfvertrouwen vergroten

Zelfvertrouwen gaat over het vertrouwen dat je hebt in je eigen kunnen. Een inschatting van je kwaliteiten maak je aan de hand van eerdere ervaringen die je hebt opgedaan. Vervelende gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je (onterecht) het idee hebt gekregen ergens niet goed in te zijn. Dit kan je weerhouden om uitdagingen aan te gaan. Het opsporen van negatieve gedachten en het vormen van een positiever denkbeeld is een eerste stap naar meer zelfvertrouwen.

Hoe kunnen wij helpen?

Middels een persoonlijk coachtraject krijg je inzicht in jezelf waarbij diverse oefeningen kunnen helpen jezelf verder te ontwikkelen. Ook verzorgen wij teamcoachsessies om medewerkers zichzelf en elkaar beter te leren kennen en de samenwerking te verbeteren.

 

Door Redactie

Geef een reactie