Praktijk kinderfysiotherapie Raalte is al ruim 20 jaar een begrip in Raalte. Waar het begon in een kleine ruimte aan huis zit de praktijk nu al enkele jaren aan de Monumentstraat in Raalte. Marijke Schmidt, oprichtster van de praktijk, heeft na haar pensioen op 1 januari 2019 haar praktijk overgedragen aan Marije Profijt en Annemarie Duteweerd. Zij kijken terug op een positieve start en een goede samenwerking. Daarnaast verloopt het contact met de kinderen en hun ouders, de zorgprofessionals en scholen erg prettig. Annemarie werkt al sinds 2008 in de praktijk en Marije heeft de werkzaamheden van Marijke overgenomen.

Kinderfysiotherapie is een specialisatie na de opleiding fysiotherapie en is gericht op kinderen tot 16 jaar. Veel kinderen ontwikkelen hun motoriek en zintuigen vanzelf. Bij sommige kinderen is ondersteuning gewenst, omdat ze meer oefening nodig hebben of om ze zo goed mogelijk te leren omgaan met een beperking. Soms volstaat alleen advies op motorisch gebied. De kinderfysiotherapeut kan deze kinderen helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. 

Voorbeelden van indicaties zijn:

  • Voorkeurshouding of afplattingen van het hoofdje bij baby´s of ontwikkelingsstoornissen.
  • Peuters en kleuters met ontwikkelingsachterstanden.
  • Basisschoolkinderen met motorische schrijfproblemen of bv. niet mee komen met gym.
  • Tieners met problemen met het bewegingsapparaat (orthopedische klachten), zoals nek-, rug- of knieklachten.
  • Kinderen die problemen hebben met hun prikkelverwerking (Sensorische integratie).
  • Kinderen die moeite hebben met hun lichaamsgevoel en lichaamsbesef (Sherborne).

Behandeltrajecten kunnen uiteenlopen van een eenmalig onderzoek, meekijken of meedenken tot een meer of minder intensieve begeleiding. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Marije en Annemarie streven ernaar de drempel zo laag mogelijk te maken om hulp te zoeken bij motorische problemen. Wij werken daarom zonder wachtlijst. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via tel. 0572-356278 of info@kinderfysiotherapieraalte.nl.

Praktijk Kinderfysiotherapie Raalte
Monumentstraat 55a, 8102AK Raalte
0572-356278
info@kinderfysiotherapieraalte.nl
www.kinderfysiotherapieraalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie