Het Rode Kruis vraagt Nederlanders om voor en tijdens Pasen (van donderdag14 april tot en met maandag 18 april) mee te komen kleuren aan een gigantischkunstwerk in Zwolle, om zo samen geld op te halen voor noodhulp in Nederlandén noodhulp wereldwijd. De hulporganisatie start voor het eerst de actie ‘GeefKleur aan Noodhulp’. Iedereen kan live mee komen kleuren aan het groeiendekunstwerk dat speciaal ontworpen is door kunstenaar Hedof.

Conflict of natuurramp

Het Rode Kruis vraagt met de actie ‘Geef kleur aan Noodhulp’ aandacht voor mensenin nood als gevolg van een conflict of natuurramp. Marieke van Schaik (directeurRode Kruis): “Er worden wereldwijd veel mensen getroffen door een gewapendconflict. Nu zien we dit rondom Oekraïne , maar dit vindt helaas al jaren op meerdereplekken in de wereld plaats. Tegelijkertijd zien we ook dat in 2021 meer dan 300natuurrampen hebben plaatsgevonden. Miljoenen mensen waren in nood omdat zijwerden getroffen door overstromingen of juist extreme droogte.” Supercyclonentrokken in december over de Filipijnen, begin dit jaar werd Madagaskar hier ook doorgetroffen. In januari was er een enorme vulkaanuitbarsting en tsunami in Tonga. Maarook landen in de Sahel worden getroffen door ernstige droogte, extremeoverstromingen en geweld. Van Schaik: “In Oekraïne, maar ook in Jemen,Afghanistan, Mali en Ethiopië is het voor veel mensen elke dag overleven. Met dezeactie vraagt het Rode Kruis aandacht voor hen die onze hulp zo hard nodig hebben.”

Kom naar Zwolle

De ‘Geef Kleur aan Noodhulp’- actie vindt plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle.Vanaf donderdag 14 t/m maandag 18 april kunnen jong en oud en zowel particulierenals bedrijven, de kwast oppakken en helpen kleuren aan een gigantisch kunstwerk datsymbool staat voor het werk dat het Rode Kruis doet. Het schilderij is opgedeeld invakjes. Je kunt een ticket kopen om een halfuur of 45 minuten vakjes te komenkleuren. De aanschaf van zo’n ticket is ook gelijk een donatie aan noodhulp. Wie nietnaar het park kan komen, kan online één of meerdere gekleurde vakjes doneren ofdoneren via giro 661. Als het deel met jouw vakje wordt opgehangen, krijg je daar eenfoto van. Dus pak de verfkwast op en kleur mee! Naast de kleuractie is er van alles tedoen in het park. Voor kinderen is er een springkussen, ze kunnen geschminktworden of meedoen met paaseieren schilderen. En er is een horecaplein metfoodtrucks.

Eerste levensbehoeften

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie die in 192 landen ter wereld aanwezig is.Wij verzorgen eerste levensbehoeften zoals schoon drinkwater, sanitairevoorzieningen, medische zorg, voedsel en onderdak. Zo helpen we mensen hun levenweer op te bouwen en kleur te geven. Ook zorgt het Rode Kruis dat mensen beter zijnvoorbereid op een mogelijke volgende ramp. Deze hulp is niet vanzelfsprekend.Daarom organiseren wij de actie ‘Geef Kleur aan Noodhulp’.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *