Bereid je tuin voor op hoosbuien, droogte en hitte. Vraag de klimaatsubsidie aan voor een groene tuin met regenwateroplossingen

Met de klimaatsubsidie van gemeente Raalte kunnen inwoners, bedrijven en organisaties hun tuin of terrein vergroenen en ontharden en slimme regenwateroplossingen aanleggen. De subsidie is nu beschikbaar en kan worden aangevraagd via www.raalte.nl/klimaatsubsidie. Hoosbuien, extreme hitte en lange droge periodes komen steeds vaker voor. Je kunt je tuin hierop voorbereiden. Zo houd je droge voeten na een flinke hoosbui, blijft het koeler tijdens hete dagen en is je tuin een fijne plek voor vogels en insecten. Zo zorgen we er samen voor dat de gemeente Raalte beter bestand is tegen het veranderende klimaat en een fijne plek blijft om te wonen en werken. Om inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen hierbij te ondersteunen is er een klimaatsubsidie beschikbaar. In totaal is er dit jaar 200.000 euro subsidie beschikbaar. 

Subsidie voor zes verschillende maatregelen
De klimaatsubsidie is beschikbaar voor zes verschillende maatregelen. Het afkoppelen van regenwater is er daar één van. Hierdoor komt regenwater wat op het dak valt niet meer in het riool terecht, maar stroomt het de tuin in of wordt het opgevangen in een infiltratiekrat of regenwatervijver. Ook het vergroenen of ontharden van de tuin of het buitenterrein valt onder de regeling. Dus minder tegels en meer bomen en planten!

Daarnaast is er geld beschikbaar voor het aanleggen van een groen dak, het plaatsen van een regenton, -zuil of regenwaterschutting en het planten van inheemse bomen. De laatste maatregel die onder de subsidie valt is het aanleggen van een systeem waarmee regenwater wordt hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van regenwater voor het doorspoelen van het toilet. De hoogte van het subsidiebedrag is voor elke maatregel anders. Het is mogelijk om voor meerdere maatregelen subsidie aan te vragen.

Vraag de subsidie aan via raalte.nl/klimaatsubsidie
Iedereen kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen in de tuin of op eigen terrein zijn aangelegd. Het is dus de bedoeling dat je eerst aan de slag gaat. Als alles klaar is, kan de subsidie worden aangevraagd bij de gemeente via www.raalte.nl/klimaatsubsidie. Op deze pagina staat ook een overzicht van alle voorwaarden, veelgestelde vragen en meer informatie over de aanvraag. Tip! Kijk eerst goed naar de voorwaarden op de site voordat je aan de slag gaat. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de subsidie? Neem contact op door te mailen naar info@raalte.nl of te bellen naar 0572 347 799.

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
t 0572 – 347799
e info@raalte.nl
i www.raalte.nl 

Door Redactie

Geef een reactie