De voorronde (wedstrijd) van Kunstbende Overijssel in Hedon Zwolle vindt plaats op zondag 14 april. Tijdens dit evenement laten meer dan vijftig jongeren tussen de 13 en 19 jaar oud hun zelfgemaakte act of werk zien in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Tijdens deze feestelijke dag staan de deuren van Hedon open voor iedereen die het jonge talent wil komen aanmoedigen, de entree is gratis.

Opening met gedeputeerde en inhoudelijk programma 

Om 12:30 is de officiële opening van Kunstbende Overijssel met gedeputeerde Tijs de Bree. Daarna is er tot 20:00 uur een uitgebreid en divers programma te zien met onder andere:

ECIA (19 jaar uit Bergentheim) die in maar liefst in vijf (!) disciplines meedoet omdat dit haar laatste Kunstbendejaar is
Dani Zwiers (17 jaar uit Kampen) die nu voor de vijfde keer meedoet
Stephanie Reinerink (uit Almelo) die met haar 12-koppige dansgroep de grootste act dit jaar is
Twee creatieve families met de broers Mahdi en Mahan (19 en 14 jaar uit Almelo) die beide meedoen én zus en broer Elena en Simeon (16 en 13 jaar uit Enschede) die meedoen

Winnaars van de voorronde krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle 1e prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 29 juni in Amsterdam.

Uitnodiging 

Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit voor deze feestelijke voorronde, een leuk dagje uit voor jong en oud, én natuurlijk om het jonge talent dat op het podium staat te komen aanmoedigen! Naast het officiële programma op het podium is er ook genoeg randprogramma: een photobooth waar je een leuke herinnering mee naar huis kunt nemen, een chillhoek, spelletjes en wie weet kom je nog leuke verrassingen tegen wanneer je door het pand struint.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Hof van Twente, Home of Talents, VSB Fonds, Rabobank, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Kijk voor meer informatie op www.kunstbende.nl.

Foto (C): Robert Westera

 

Door Redactie