Kötter Living is een interieurwinkel met unieke meubelen en accessoires. De nadruk ligt op woninginrichting en er is keuze uit verschillende stijlen waaronder hotelchique met een Indonesische touch. In dat segment presenteert het bedrijf – met vestigingen in Oldenzaal en Nijverdal – een unieke collectie die de eigenaren Bas en Joost Kötter zelf inkopen.

Kötter Living ging – onder een iets andere naam – in 2000 van start in Oldenzaal, op initiatief van een oom en de vader van de beide broers. De vestiging in Nijverdal heeft in april vorig jaar een complete metamorfose ondergaan. “We hebben de onderneming toen overgenomen, de naam wat gemoderniseerd en de vestiging in Nijverdal volledig gerestyled”, vertelt Bas Kötter. “Zelfs klanten die hier voorheen regelmatig kwamen, kenden het niet meer terug. Daarbij hebben we optimaal gebruik gemaakt van de enorme ruimte die we hier over twee verdiepingen tot onze beschikking hebben.”

Stijlkamers

Kötter Living biedt in Nijverdal twintig inspirerende stijlkamers, die stuk voor stuk een goed beeld geven van wat je allemaal met de juiste meubelen en accessoires kunt doen. Het zijn compleet ingerichte woonkamers, met veel aandacht voor styling, accessoires en de ‘finishing touch’.
Voorbeelden? Een nieuwe kast die van oude deuren is gemaakt en derhalve een verweerde uitstraling heeft. Tafels die zijn gemaakt van versteend hout dat in Indonesië diep onder de grond wordt gedolven. Niets is aan het toeval overgelaten om de ’stijlkamers de juiste sfeer te laten uitstralen: de vloer van beide verdiepingen is voorzien van pvc in bijpassende kleuren en ook de lichtval is door een specialist optimaal afgestemd. Het maakt Kötter Living tot een adres met een unieke collectie, die ook over grotere afstanden een bezoek waard is.

De unieke meubelen komen uit alle werelddelen, maar met name uit landen als Indonesië en India. “We zoeken ze zelf uit en gaan daarvoor gemiddeld twee keer per jaar op reis”, aldus Bas. “Dat doen we sinds 2005, toen onze ouders 25 jaar getrouwd waren en een vriend in Indonesië bezochten. Daar ontstond de interesse voor dit soort meubelen. Je moet er wel zelf heen; op afstand bestellen werkt niet goed. We maken afspraken en bezoeken fabrieken om de kwaliteit te checken en te zorgen dat alles goed verpakt is voor het transport. We ontwikkelen ons daarnaast steeds meer als groothandel en kopen ook in voor andere bedrijven. Maar de mooiste aankopen plaatsen we natuurlijk in onze eigen showroom.”

Daarnaast kan je bij Kötter Living een persoonlijk interieurplan in 3D laten maken met de meubelen die in de winkel zijn uitgezocht. Met een 3D-tekening krijg je een goed beeld van het eindresultaat. Een bezoek aan Kötter Living biedt volop keuze en inspiratie voor een prachtig interieur. Elke 1e zondag van de maand is de winkel in Nijverdal geopend van 12.00 – 17.00 uur. Van harte welkom!

Kötter Living,
Ainsworthstraat 30, Oldenzaal Transportweg 4-b, Nijverdal
Tel. 0548 618 888
advies@kotterliving.nl
www.kotterliving.nl

Door Redactie

Geef een reactie