Jongeren van 13 t/m 19 jaar (en middelbare school) kunnen nog tot en met zondag 31 maart een act aanmelden voor de voorronde van Kunstbende in Overijssel. Een nieuwe ervaring opdoen, optreden op een podium, feedback krijgen van professionals, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen zijn de voornaamste redenen om mee te doen.

De voorronde vindt plaats op zondag 14 april en is voor de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Aanmelden kan via Kunstbende.nl.

Het traject 

Van september tot en met februari hebben door de hele provincie diverse workshops en activiteiten plaatsgevonden. Nu de wedstrijd dichterbij komt, organiseert Kunstbende Overijssel op zondag 17 maart een generale repetitie waar deelnemers het podium kunnen uitproberen zonder publiek, feedback krijgen van een coach en kunnen overleggen met de techniek over licht en geluid.

Aanmelden kan nog in alle categorieën, maar vooral Content Creator, Fashion, Theater en Film kunnen nog aanmeldingen gebruiken.

Voorronde

De voorronde vindt plaats in Hedon Zwolle en is gratis toegankelijk voor publiek. Een jurypanel van drie Overijsselse professionals per categorie voorziet de deelnemers van uitgebreide feedback die zij kunnen gebruiken voor hun verdere creatieve ontwikkeling. Winnaars van de voorronde krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle 1e prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 29 juni in Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Hof van Twente, Home of Talents, VSB Fonds, Rabobank, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Foto (C): Robert Westera 

 

 

Door Redactie