Sinds maart heeft Stijn Lammers van Lammers Installatiebureau zijn intrek genomen in een pand aan de Butzelaarstraat in het hart van Luttenberg. Met zijn installatieadvies staat hij particulieren die een woning bouwen bij en neemt hij alle installatiezorgen uit handen.

In januari 2020 waagde Stijn de sprong en begon zijn eigen installatiebedrijf. “Ik werkte jaren voor installatiebedrijven, maar miste daar toch een stukje waardering.” Op de zolderverdieping van zijn huis startte hij zijn bedrijf. “Ik kocht een PC en het was gaan met die banaan.” De klanten wisten Stijn goed te vinden en als snel ontstond de wens voor een eigen ruimte. “Ik wilde graag een locatie waar ik mijn klanten ook kon ontvangen.”

Als installatieadviseur richt hij zich met een vernieuwend concept op de particuliere klant, die zijn hulp goed kunnen gebruiken. ”Installatietechniek heeft een steeds groter aandeel gekregen binnen de woningbouw. Voorheen was het zo dat als een stel een woning ging bouwen zij naar de aannemer gingen en werd er een standaard installatieplan gemaakt . Maar met de komst van warmtepompen, nieuwe regelgeving en BENG berekeningen is de installatietechniek van een woning een stuk complexer geworden. Het is niet meer iets wat je er gewoon even bij doet.”

Lammers zag dat de standaard plannen die werden gemaakt bij de bouw van een woning steeds vaker tekort schoten. Er werd minimaal begroot op het gebied van installatie om de kosten op voorhand laag te houden met alle nare gevolgen van dien. “Als je eenmaal akkoord bent met het plan en daarna iets wilt aanpassen krijg je te maken met meerwerkprijzen. Een wandcontactdoos waar je normaal 70 euro voor betaalt, kan dan zomaar 250 euro kosten. Als je er dan 10 extra wilt dan valt het vies tegen.” Lammers zag te vaak met eigen ogen dat de kosten op installatiegebied uiteindelijk een stuk hoger uitvielen dan vooraf begroot. “Daar houd je geen rekening mee, ik vind dat dat anders moet.” Door voor aanvang van de bouw al een pasklaar installatieplan op maat te maken voorkomt hij meerwerkkosten en krijgt de klant maximaal wooncomfort.

Lammers wil particulieren graag bij de hand nemen bij het realiseren van hun perfecte woning. Na het bestuderen van de bouwkundige tekening maakt hij op eigen initiatief een ontwerp. “Vervolgens maak ik een video waarin ik met de klanten digitaal door de woning loop. Op deze manier kunnen zij precies zien waar de lichtpunten en schakelaars zitten. Ook draag ik op verschillende plekken ideeën aan voor het optimaliseren van het woongenot.” Met de wensen van de klanten wordt vervolgens een kant-en-klaar installatieplan gemaakt waar de installateur gelijk mee aan de slag kan.

De klanten van Lammers zijn enthousiast over zijn nieuwe vorm van installatieadvies. “Het valt in de smaak”, vertelt hij. “Mensen worden steeds drukker en een huis bouwen kost veel stress. Ik neem ze een zorg uit handen en geef ze op voorhand een realistisch beeld van de kosten en dat geeft rust tijdens de bouw.”

Lammers Installatiebureau
Butzelaarstraat 25
8105 AP Luttenberg
06 83161575 | info@lammers-ib.nl

“Met de wensen van de klanten wordt vervolgens een kant-en-klaar installatieplan gemaakt.”

Door Redactie