De Ccoba-lezing van dinsdag 12 maart gaat over de Amerikaanse bevolkingsgroep de Amish. Laura Strating-Janssens licht een tipje van de sluier op over deze bijzondere gemeenschap. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

De Amish vormen een mennonitische, rigoristische protestantse geloofsgemeenschap in de Verenigde Staten. Zij plaatsen zich bewust buiten de moderne wereld: zo vervoeren ze zich met paard en wagen en zijn ze niet aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Hun aantal neemt steeds meer toe.

Wie zijn deze mensen en wat zijn hun drijfveren? Hoe overleven zij in het moderne Amerika? Laura Strating-Janssens is de afgelopen 10 jaar vele malen te gast in hun leefgemeenschap geweest en kan hier enthousiast over vertellen.

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden op dinsdag 12 maart om 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Door Redactie