Klassieke muziek, Muzikantenfoto, Sallabande, Cello, Piano, Viool, Muziektrio,

De Onzichtbare Verleider: Parfum

De Ccoba-lezing van dinsdag 9 januari staat in het teken van muziek. Violiste Maaike Gerritsen vertelt alles over vioolspel en stemexpressie. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Ze vertelt haar muzikale levensverhaal: van snaren naar grijze haren. Maaike Gerritsen: ‘Ik neem het publiek mee naar mijn aanraking met muziek en mijn viool. Vertel over de barokviool, over de altviool. Over mijn stap naar het conservatorium: over de studie zelf en de tijd daarna. Dan komt het leven na het conservatorium: je moet kunnen leven van muziek en geeft les, speelt in orkesten en ensembles. Het zal gaan over de zoektocht naar mijn essentie en de rol van stembevrijding en stemexpressie daarin. Over het geven van stemexpressie aan individuele mensen en groepen. Steeds onderbroken door stukjes vioolmuziek. En wie weet eindigen we wel allemaal samen zingend!’

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden op dinsdag 9 januari om 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Door Redactie

Geef een reactie